Fingerporin koko kuva 5

 


Naurun juhlaa ja kielellisiä sanaleikkejä


Näyttävä kirjasarja Fingerporin koko kuva on edennyt jo viidenteen osaansa. Ja osansa saavat jälleen kaikki fingerporilaiset.

Tällä kertaa kansikuvapaikan on ansainnut Fingerporin keskeisin poliitikko Armas Aulis Homelius. Politiikan oma Puuha Pete tunnetaan lausahduksistaan, jotka kääntyvät yleensä harmillisen kamaliksi lööpeiksi Ilta-Fingeriin.

Jarlan omin sanoin: –Homelius edustaa ruskeaa Suomea ruskeine pukuineen. Hän on omasta mielestä, isällinen rauhoittava hahmo, oikeasti vähän hidas ja jämähtänyt.

Hahmon taustalta löytyy myös omakohtaisia kokemuksia, Jarlan antamiin haastatteluihin, joihin on ilmestynyt lauseita, mitä hän ei mielestään edes ole sanonut.

Tämä paksu tyylikkään näköinen kirja sisältää strippejä aikajärjestyksessä vuosilta 2011 ja 2012. Tällä menollahan valitettavasti kiritään aikaa kiinni jopa liiankin nopeasti lähenevään tähän hetkeen.

Fingerporin hahmot ja tarinat eivät esittelyä sen enempää kaipaa. Kaikki tietävät mistä on kyse. Joku rakastaa, joku vihaa. Toiset eivät ymmärrä ja toiset eivät edes halua ymmärtää. Minä rakastan näitä. Ja aina kun tulee haastavampi pätkä, mikä ei ihan heti avaudu, nauru onkin sit suurempi, kun sen tajuaa. Ei ole kerta eikä kaksi, kun on aamukahvit lentäneet nenästä.

Kirjan aloittaa jälleen kerran Vesa Kataiston loistava esipuhe joka kannattaa todellakin lukea ajatuksella läpi. Se selvittää Fingerporin historiaa, kertoo hahmojen taustoista, antaa tietoa luoja hahmosta Fingerporin taustalla ja kerrotaanpa siinä myös kieliopillisista asioista ja sanaleikeistä strippien sisällä.

Mahtava ja aina yhtä toimiva lukupaketti.

Pertti Jarla
Arktinen banaani

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää