Kuinka maailma pelastetaan


Pervoa mangaa huumorilla


Nyt ollaan sellaisessa Japanilaisessa Mangan maailmassa, jota me länsimaiset ihmiset emme voi kuin ihmetellä. Tarina kaikessa absurdiudessaan on kuitenkin hauska, mutta siinä on samalla myös sopivasti teinidraamaa. Ei oikeastaan ole yllätys, että sarjakuvan ikäsuositus on 14+. Täysin ymmärrettävää todellakin.

Nuori, miespuolinen päähenkilömme Tsukiyoda Sadame onnistuu elämässään lähes kaikessa. Häntä kunnioitetaan ja palvotaan koulumaailmassa, ja muutenkin elämässä menee kaikki hyvin. Sitten nuori tyttö Akai Kokoro saa Tsukiyodan pään pyörälle ja hormonit hyrräämään. Eikä tässä vielä kaikki. Nyt se outos ja hauskuus vasta alkaakin. Kadulla kävellessään päähenkilömme peppua tökkäistään kahdella sormella. Hämmennyksestä toettuaan hän lähtee tökkääjän perään, ja saakin tämän kiinni itseteossa tökkäämästä seuraavaa uhriaan. Vaatiessaan selitystä vanhempi tökkääjämies tokaisee: Eikö tämä ole halpa hinta maailman pelastamiseksi?

Mistä on kyse? Kyse on eräänlaisesta pelistä, johon Tsukiyodakin nyt joutuu mukaan. Kännykkään ilmestyy tehtävä, joka on toteutettava tietyn ajan kuluessa, muuten taivaalta tippuu valtava meteoriitti, joka tuhoaa koko maailman. Niin hullu tarina, mutta silti koukuttava.

Ensimmäinen kirja esittelee tehtävät:

  1. Lävistä 150 miehen peräaukko
  2. Nappaa Akai Kokoron pikkuhousut
  3. Suudelma Ayoama Harukon kanssa 3s

Saa nähdä mitä kirjasarjan jatko tuo tullessaan? Seuraava osa ilmestyy 13.10.2017 Shigahakun tarina on siis kerrassaan kaikessa pöljyydessään mitä mainioin. Usuin taide on myös miellyttävää seurattavaa. Itse en valitettavasti mangan piirtäjissä näe paljon etoa, mutta Usui asettelee ruutujaon helposti luettavaksi.

Kaikille kieroutuneille ja teinilemmestä pitäville syksyn iltojen ratoksi.

Tarina: Shigahaku
Taide: Ryu Usui
Suomentanut: Antti Valkama
Punainen jättiläinen

 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää