Rubiini: Vaaralliset muistit


Chicagolainen povipommi poliisietsivä seikkailee tietokoneiden ja hakkereiden maailmassa


Vaikka Rubiini-sarjakuvana yrittää olla hyvin Natasha sarjakuvan kaltainen, se ei onnistu juonellisesti, piirrostyylillisesti, eikä edes huumorillaan. Alunperin belgialaisen Rubiinin seikkailuja Suomessa on jo nähty joitakin albumillisia. Nyt ilmestynyt seikkailu Vaaralliset muistit, on Rubiinin ensimmäinen seikkailu, joka nyt vasta näkee Suomessa päivänvalonsa.

Rubiinin tietokonenörtti Jay veli on sekaantunut hakkerointirikoksiin ja saanut vaikutusvaltaisia ihmisiä hermostumaan ja näin ollen palkkatappajia peräänsä. Rubiini päättää auttaa veljeänsä ja tästä seuraakin juoksentelua ja autokaahailua Chicagon kaduilla. Juoni ei ole kovin kummoinen, eikä mielenkiintoinen ja se toistaa itseään. Jonkun uudemman Rubiini albumin lukeneena muistelenkin, että hahmona hän on saanut myöhemmin enemmän syvyyttä.

Nyt pääosa on enemmänkin takaa-ajoissa ja pyssyn paukuttelussa. Ruumiita matkan varrella tuleekin yllättävän paljon eurooppalaiseksi sarjakuvaksi. Välillä kuva pysähtyy, kun Rubiini yrittää nauttia kylpy tai suihkuhetkestä ja muodokasta vartaloa esitellään pyyhkeeseen käärittynä.

Kuvitus lainaa paljon ranskalaisilta ja belgialaisilta tunnetuilta piirtäjiltä, mutta on siltikin suht tylsää. Vai onko kyseessä vain tämän ekan julkaistun albumin lievä taitamattomuus ja vielä saavuttamaton rutinoitunuminen?

Tekijät: Dragan de Lazare, Mythic, F. Wathery
Suomennos: Anssi Rauhala
Kustannus: Zoom Teufel

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää