In Halloween, Jamie Lee Curtis returns to her iconic role as Laurie Strode, who comes to her final confrontation with Michael Myers, the masked figure who has haunted her since she narrowly escaped his killing spree on Halloween night four decades ago.

Halloween


Sisarukset tukkanuottasilla


Aina, kun klassikkoelokuvasta tehdään remake, tai jatko-osa, mulla lirahtaa tonni kakkaa housuun. On asoita, joihon ei saisi puuttua, tai joita ei vain pitäisi jatkaa. Silti aina toivon, että jospa tämä olisikin hyvä.  Halloween on kinkkinen juttu. 

Vuosi taisi olla 1983, kun yksitoista vuotiaana näin naapurin pojan luona Halloween II elokuvan. Ensimmäinen kauhuelokuvakokemukseni. Vasta vuosia myöhemmin näin ensimmäisen osan. Nämä kaksi seikkaa selittänevät paljon asioita. Ja myönnän edelleenkin, että kakkonen on mielestäni parempi kuin ensimmäinen. Mutta se johtunee ensimmäisestä kosketuspinnasta koko kauhu genreen.

Uusin, titteliltään pelkkä Halloween sivuuttaa jännittävästi kaikki seitsemän Halloween nimellä tehtyä jatko-osaa (ja sitä kolmostahan ei lasketa koko sarjaan), ja ne kaksi Rob Zombien tekemää suht surkeaa uudelleen lämmitystä. 

Periaatteessa nyt neljäkymmentä vuotta myöhemmin palataan siihen, kun Michael Myers on tappanut ensin siskonsa ja vuosia myöhemmin lahdannut viisi muuta Haddonfieldissa. Saamatta kuitenkaan nirhattua siskoansa Laurie Strodea (Jamie Lee Curtis). Vankilaelämän jälkeen hänen (jälleen kerran) onnistuu paeta. Siskon jahti jatkuu. Nyt mukana poukkoilevat brittiläiset toimittajat ja Laurien tytär, sekä lapsenlapsi.

Lauriesta on vuosien myötä kehittynyt teräsmummo, joka rasvailee asearsenaaliaan ja odottaa tappajaveljensä paluuta.

Verikekkerithän tästä sitten seuraa.

Elokuvan käsikirjoitus onnistuu pääosin. Se tuo uuden, uudistetun mielenkiinnon koko kuvioon. Toisaalta se myös kusee osittain löysyydessään. Enemmän kauhua olisi kaivannut.

Hienosti ohjaaja (David Gordon Green) nappaa elementtejä, kuvakulmia, jopa näyttelijöitä alkuperäisestä leffasta, mutta onnistuu usein myös vesittämään ne. Hieman myös lainaillaan sarjan muista osista. 

Mielenkiintoista leffassa on se, mikä tapahtuu fokusoidun kohtauksen ulkopuolella. Katsojan kannattaa olla tarkkana. Ei ihmekään, että itse Mr Halloween, alkuperäisen ohjaaja John Carpenter on mielellään toiminut neuvonantajana tälle, ja antanut siunauksensa. Myöskin Jamie Lee Curtis on ollut mukana tuottamassa elokuvaa. 

Eräänlainen rakkauslapsi siis alkuperäisellä porukalla. Ei huono, mutta sellainen veitsenterä puuttuu. Vanha fani joko tykkää tai ei. Minuun upposi juurikin sopivan verisesti. 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää