Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset


Elokuvasarjan uusin osa vie tarinaa synkempään suuntaan


Tämä jatko-osa tulenee takomaan taas leffateattereiden kassoilla rahaa. Alkuperäiset Harry Potter fanit ovat kasvaneet aikuisiksi ja sitä myöten uusi leffakin synkkenee ja vetää mustemmille juonikuvioille. Myös Rowling on parantanut tyyliään käsikirjoittajana.

Newt kamppailee Englannissa taikaministeriötä vastaan, koska nämä ovat laittaneet hänet matkustuskieltoon. Taikaministeriössä työskentelevä veli yrittää saada Newtin ministeriön palvelukseen, jolloin maastapoistumiskielto kumoutuisi. 

Edellisen osan Credence Barebone onkin hengissä ja hänet on nähty Pariisisssa. Albus Dumbledore saa kuin saakin Newtin rikkomaan lakia ja etsimään Credenceä. Mukana on tuttuja hahmoja ja tottahan toki niitä ihmeotuksiakin sankoin joukoin.

Samalla Grindelwald pistää kapuloita taikamaailman rattaisiin ja kerää ja kasvattaa joukkojansa päästäkseen maailman valloittajaksi.

Tarina on yllättävän synkkä, jopa kuolemaakin tarinasta löytyy. Toisaalta se on tematiikaltaan myös viimeisimpien Harry Pottereiden kaltainen, mutta silti loistavan erilainen. 

Minä en ainakaan pettynyt. Tämä on mielestäni jopa ensimmäistä osaa parempi. Ehkä juuri tuo taikamaailmaan tuotu synnkkyys juuri tekee sen. 

Efektinpuoli toimii erinomaisesti, ja 3D on parasta mitä pitkään aikaan olen nähnyt. Siihen on todellakin panostettu.

Musiikki raikaa ja 20-luvun maailma näyttää aidolta niin Lontoossa kuin Pariisissakin. 

Pääosassa Eddie Redmayne tekee jälleen hienon roolin. Eikä Jude Lawin Dumbledorekaan jää paljon jälkeen. Johnny Depp Grindelwaldina on yllättävänkin hyvä. Depp on jättänyt ne Hullu Hatuntekijä ja kapteeni Sparrow maneerinsa roskiin ja tekee aidon ilkeä roolin. 

Mutta hienoissa osissa ovat taas myös upeat ihmeotukset, suoraan tehostevelhojen läppäreiltä tulleena. 

Nautinnollinen aikuisfantasia. Pienemmille ipanoille ehkä liian pelottava.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää