Poissa (Erased) 2


Tarina vie päähenkilömme lapsuuteen


Ensimmäinen osa Poissa mangasta päättyi kunnon cliffhangeriin. Eli Satoru pomppasikin melkein kaksikymmentä vuotta ajassa taaksepäin. Ensimmäisen osan lopussa hänen äitinsä murhattiin. Voiko hän tässä pidemmässä takaumassa ja aikahypyssä estää tämän tapahtuman?

Satoru on kahdeksantoista vuotta nuorempi ja takauma vie hänet takaisin koulunpenkille. Lapsuuden muistot ovat lämpimiä. Äitikin on vielä elossa. Varsinkin mangamaiseen tapaan ruuat, nimenomaan äidin tekemät ruuat, ovat muistoissa suuressa osassa.

Vielä mystisemmäksi juonen tekee se, että Satorun luokalla oleva tyttö, Hinazuki tulee katoamaan eräänä päivänä. Satoru ystävystyy vaikean tyttölapsen kanssa ja yrittää estää tietämänsä tapahtumat. Katoamispäivänä hän on koko ajan tytön seurassa. Mysteeriä lisää myös tytöltä jatkuvasti löytyvät mustelma sekä tytön outo äiti. Myös Satorun muilla lapsuuden ystävillä ja koulukavereilla on tarinassa oma tehtävänsä juonen eteenpäin viemisessä. Satoru on päättänyt ratkaista katoamisen ja murhien tulevat arvoitukset. Sarjan toinen osa päättyy taas jännittävästi.

Toinen osa on juoneltaan hieman tylsempi kuin ensimmäinen osa. Silti se jättää lukijalle kivan pienen kutinan, että miten tarina tästä etenee? Osiahan on peräti yhdeksän kappaletta. Kei Sanben piirrosjälki on myös hieman pehmentynyt, nyt kun ollaan lapsuuden kuvauksissa.

Sarja löytyy suoratoistopalvelusta sekä animena että näyteltynä versiona. Jos joku ei malta odottaa seuraavia osia. Kolmas osa ilmestyy 25.1.2019.

Kei Sanbe
Suomentanut: Taavi Suhonen
Punainen jättiläinen

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää