Patriootti Moriarty


Sherlock Holmesin arkkivihollinen saa menneisyyden


Kuinkahan paljon on kirjoitettu James Moriartyn menneisyydestä? Miten hänestä tuli Sherlock Holmesin arkkivihollinen? Mikä kaikki johti tämän älykkään neron pahuuteen? Vai onko hän edes paha, loppujen lopuksi? Tätä tämä uusi kuusi osainen manga lähtee selvittämään.

Kreivi Moriartyn perheeseen otetaan kaksi ottolasta vuode suojateikseen n 1800-luvun lopun Britanniassa. Isoveli Albert ottaa nuoremmat velipuolensa Williamin ja Lewisin suojateikseen. Kreivi on koko ajan pois kotoa, milloin töissä, milloin rakastajattarensa luona. Äitipuoli ei voi sietää ottopoikia.

ALBERT SUUNNITTELEE veljiensä kanssa hirvittävän ja täydellisen rikoksen saadakseen sukunsa lordi nimen ja omaisuuden. Siinä ensimmäinen opuksen kolmesta tarinasta.

TOINEN TARINA kertoo ajasta kolmetoista vuotta myöhemmin, kun veljekset asettuvat Durhamin pieneen kaupunkiin. Yksi on päässyt yliopistoon kuusitoista vuotiaana ja saavuttanut professorin arvonimen, koska on matemaattinen nero. Kaupunkia ja sen maita hallitsee pääasiassa itselleen rikkauksia keräten herra Burton. Moriartyn veljekset juonivat oivallisen juonen Burtonin kohtalokkaaksi lopuksi, auttaen kyläläisiä.

MANGAKIRJAN VIIMEISESSÄ tarinassa veljekset selvittävät sillankaiteelta hypänneen Fridan mysteeriä. Frida hyppäsi kuolemaansa laulaen ja tanssien oopiumhuuruissa. Tarinaan liittyy myös surullinen aristokraattisen opiskelijapojan rakkaus Fridaa kohtaan. Veljekset päättävät jälleen paljastaa syyllisen ja kostaa hänelle.

Tarinat ovat mielenkiintoisia. Vaikka veljesten keinot pahoja vastaan ovat brutaaleja, ne ovat silti kekseliäitä ja taustalla on koko ajan viittauksia Holmesin tulevan päävihollisen huikeaan älykkyyteen. Myös Britannian epätasa-arvoinen luokittelu on vahvasti esillä. Aristokraatit ja rahvas. Köyhät ja rikkaat. Viisaat ja tyhmät. Vahvat ja heikot. Paremmat ja huonommat.

Nämä lordin sukuiset ovat paremmistoa, mutta silti alempien puolella. Idea ja Moriartyn menneisyyden puiminen on loistava ajatus. Mielenkiinnolla odotan mihin tarina johtaa.

TAKEUCHI ON luonut upean tarinan alun, jota Miyoshin taide siivittää kauniisti ja selkeän mangamaisesti. Vahva suositu Sherlock-faneille. 

Sir Arthur Conan Doylen teoksiin perustuen
Tarina: Ryosuke Takeuchi
Taide: Hikaru Miyoshi
Japanista suomentanut: Kim Sariola
Toimittanut: Janne Suominen
Punainen jättiläinen

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää