Samara Weaving in the film READY OR NOT.

Ready or Not


Tappava kuurupiiloleikki on myös hirvittävän hauska


Viimeiset leffassa näkemäni kolme kauhuleffaa, jotka ovat rantautuneet Suomeen saakka (Child’s Play, Crawl ja Scary Stories to Tell in the Dark), ovat olleet niin valtavia pettymyksiä, etten ole edes viitsinyt niistä arvioita kirjoittaa, suorastaan ärsyttänyt maksaa niistä lipun hinta. Mutta onneksi Ready or Not päättää huonojen leffojen pätkän. En kyllä odottanut mitään leffaan mennessäni, mutta toisaalta en usko, että Gracekaan odotti hääyöstään ihan tuollaista.

Grace menee naimisiin sikarikkan suvun miehen kanssa, mutta ennen, peleillä rikastuneen suvun hyväksytyksi tulemista, hänen on pelattava yksi peli ennen puolta yötä. Vuosien saatossa sukuun naineet ovat saaneet jonkun helpon pelin shakista myllyyn, mutta Gracella käy hieman huonompi tuuri. Hän saa pelattavakseen leikkiä piilosta. Talo on iso. Sieltä ei ole ulospääsyä, ja auringonnousuun asti pitäisi olla löytymättä. Sinänsä helppoa, mutta kun tulevat sukulaiset ovat perässäsi erilaisten aseiden kera, ja haluavat uhrata hänet saatanalle. 

Leffan idea ehkä kuulostaa kulahtaneelta ja tylsältä. Onneksi käsikirjoitukseen on saatu niin paljon omituista huumoria mukaan, että leffa tekee kauhugenrelle mainion nuorennusleikkauksen pitkästä aikaa yllättävyydellään. Viimeksi moiseen pystyi yhtä outo Cabin in the Woods. 

Näyttelijäkaartin naamat ovat tunnettuja. Parhaiten yllättää 80-luvun hammashymytähti Andie MacDowell (Päiväni murmelina, Seksiä, valheita ja videonauhaa). Eikä Gracen roolissa nähtävä Samara Weaving (The Babysitter) ole yhtään hullumpi. Hänet nähdäänkin seuraavaksi ensi vuonna ensi-iltansa saavassa uudessa Bill & Ted -elokuvassa. 

Leffa on oikeasti todella maukas kaikessa omituisuudessaan. Se ei hirveämmin pelota, muutamassa kohdassa ällöttää vatsanpohjaa sopivasti, mutta enemmänkin saa tirskumaan asioille, joille ei saisi nauraa.

Kerrassaan mahtava ja viihdyttävä kevyt kauhupätkä.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää