Kriminaali

4.5/5

Tarinat: Hannu Kesola, Simone Guglielmini

Taide: Mauro Bueno, Sergio Acampora, Antti Kosonen, Alex Diotto, Deli Kashmirghost, Hannu Kesola

ilmein entertainment

Vahvaa rikossarjakuvaa tummanpuhuvalla twistillä.

Hannu Kesola on tunnettu sarjakuvakäsikirjoittaja. Tässäkin komeassa, viiden tarinan albumissa tutustutaan miehen luomiin tarinoihin. Toki kaksi hienoa tarinaa nähdään myös Simone Guglielminilta

Kesolaa olen haastatellut nettisivuille ja hänen töitään aiemminkin arvioinut Man Made Lifestylen sivuilla.

Viime sunnuntaina arvioin loistavan Kaamio-lehden ja nyt sitten Kriminaali-albumissa siirrymme kauhusta suoraan kovaksikeitettyihin raadollisen, jopa julmiinkin rikostarinoihin. Arvata voi, ettei näissä ole onnellista loppua.

Alunperin albumin julkaisu piti olla Tampere Kuplii tapahtumassa, joka Korona viruksen takia jouduttiin perumaan. Mutta verkkokaupasta albumia löytyy, näin Kesola vakuuttaa. 

Ensimmäinen ja viimeinen tarina sijoittuvat vahvasti Suomeen. Avausstoori, Jääkylmät murhat on albumin pisin tarina, ja toimii loistavasti. Muut neljä tarinaa ovat huomattavasti lyhyempiä, mutta eivät silti jää kerronnaltaan tai taiteeltaan yhtään sen huonommiksi.

Tarinat ovat vahvoja, surumielisiä, ahdistavia ja julmia. Silti niistä paistaa läpi inhimillisyys vahvana tekijänä. Vaikka aseet paukkuvat, ja veri virtaa, nämä tarinat kuulostavat hyvinkin tosilta. 

Kuvitus ja piirrostyyli vaihtelee pelkistetystä hyvinkin vahvaan, todenmukaiseen taidekerrontaan. Albumin mustavalkoisuus luo aihemaailmalle oman vahvan ja kauniin viehätyksensä.

Itse innostuin, minulle tuntemattoman Sergio Acamporan todella tyylikkäästä, kauniista ja pikkutarkasta kuvituksesta suunnattomasti. Kerta kaikkiaan upeaa kamaa. Jokainen ruutu on erillinen taideteos. 

Ja kokonaisuudessaan albumi hipoo täydellisyyttä. On jälleen kerran ilo huomata, kokea ja nauttia, että Suomessa kustannetaan tällaisia albumeita. Kiitos lukuhetkestä ja verkkokalvokarkista.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää