Ihan viimeisen viimehetken lahjavinkit

Huomenna on jouluaatto ja lahjat vieläkin hankkimatta? Ei hätää! Tässä muutama täsmävinkki – parempia kuin suklaarasia ja hoituvat ainakin tarvittaessa ihan kotoa poistumatta.

Hyvä kahvi ilahduttaa pitkään.

Kunnon kahvia suoraan kotiin

Fakta: Useimmat meistä juovat kahvia. Fakta: Useimmat meistä voisivat aika helposti juoda parempaa kahvia. Nyt ei kuitenkaan hankita kahvinkeitintä, vaan sitä kahvia. Ja tämä lahja tulee suoraan postiluukusta kotiin, eli voisiko kätevämpää enää olla.

Slurp tarjoaa mainiota palvelua, jolla voit tilata haluamasi määrän – esimerkiksi 200 grammaa – juuri haluamasilaista kahvia toimitettuna suoraan kotiin haluamallasi toimitusvälillä haluamasi pituisen ajan.

Esimerkiksi kuusi 200-grammaista pussukkaa tummaa suodatinkahvia maksaa kahdeksisenkymppiä. Jos et osaa tai halua päättää lahjansaajan puolesta, voit ostaa myös sähköisen lahjakortin ja antaa samalla valinnanvapauden (mutta sehän on vähän tylsää).

Paras puoli tässä lahjassa on se, että se tipahtaa postiluukusta juuri niin pitkään kuin sinä lahjanantajana haluat – ja samalla sinut muistetaan joka kerta.

Omaa aikaa ja lukemista

Useimmat meistä ovat ihan liikaa netissä ja älylaitteiden ääressä. Siksi hyvä lahjaidea on antaa omaa aikaa ja hyvää tekemistä tuoksi ajaksi. Vastaus on siis klassinen lehtitilaus! Kun tiedät lahjansaajan kiinnostuksenkohteet, valinta on helppoa. Lisäksi monet lehtitilaussivut, kuten vaikkapa Lehtiapaja, tarjoavat enemmän tai vähemmän kliseisiä ehdotuksia, kun vastaat muutamaan kysymykseen lahjansaajasta. (Minulle ehdotuksiksi tuli muun muassa GQ, Esquire ja Attitude – kaikki kelpaisivat.)

Jos haluat saada aikaan lahjapaketin, käy hakemasa lähimmältä R-kioskilta valitsemasi lehden irtonumero ja lisää mukaan käsinkirjoitettu kortti lahjatilauksesta.

Lilla Roberts voittaa monet kotiolot.

Anna lahjaksi loma

Staycation on ollut muotisana jo jonkun aikaa ja samalla se on täydellinen lahja. Varaa siis yö tai pari (tai pelaa varman päälle ja hanki lahjakortti) kivasta hotellista koti- tai lähikaupungista. Paino sanalla kivasta. Tässä ei kannata pihistellä liikaa, sillä ideana on päästä irti arjesta ja nauttia.

Näinä korona-aikoina valtaosalla hotelleista on hyviä tarjouksia uudenvuoden yöpymisistä ja myös keväästä. Kannattaa siis surffailla tarjousten perässä.

Mikään ei estä lähtemästä hotelliin jo jouluyöksi, mutta siinä tapauksessa lahjansaaja kannattaa tuntea varsin hyvin.

Toimitus saattaisi suunnata esimerkiksi Helsingissä superkivassa ympäristössä olevaan Lilla Robertsiin tai Tampereella upeaan Tammeriin.

Janne

Man Made Lifestylen helsinkiläistynyt vahvistus on ammatiltaan visuaalisuuteen keskittynyt journalisti. Mutta ennen kaikkea hän on farkkunörtti. Lisäksi hän haluaisi olla parempi barista ja amsterdamilainen.

Lue lisää