Astra: Avaruuden haaksirikkoiset, osa 1

4.5/5

Kenta Shinoara
Suomentanut Kim Sariola
Sangatsu Manga

Koululaiset seikkailevat avaruudessa

Aloituskuvio tälle mangaseikkailusarjakuvalle on hyvinkin kutkuttava. Yhdeksän nuorta on matkalla kohti leirikoulua planeetalle nimeltä McPa. Heidän tehtävänään on selviytyä planeetalla tietty aika, ja samalla vahtia joukon pienintä tyttöä, joka on aivan lapsi muihin verrattuna – kymmenvuotias Funicia. Outo valopallo kuitenkin imaisee heidät sisuksiinsa, ja heittää heidät keskelle avaruutta 5012 valovuoden päähän maapallosta.vAvaruudesta he löytävät avaruusaluksen nimeltä Astra.

Per aspera ad astra, vaikeuksien kautta tähtiin

Pahaksi onneksi aluksella ei ole ruokaa eikä vettä riittämiin. Nuoret suunnittelevat kuitenkin mukana olevan Zack Walkerin, lapsineron, avulla reitin takaisin maahan. Reitti kulkee ketjuna pitkin elämää ylläpitäviä planeettoja kohti kotia. Heidän on kuitenkin noin 20 päivän välein  poikettava jollain planeetalla keräämässä vesi- ja ruokavarastoja. Polttoaineesta ei ole pulaa, koska avaruusalus Astra kehittää sitä itse pimeästä energiasta.

Ensimmäinen osa (⅕) sarjakuvasta esittelee henkilöt, paljastaa hieman heidän menneisyyttään ja sisältää vierailun yhdellä planeetalla. Toki riidellään ja ystävystytään siinä välissä. Planeetalla kohdataan Lohikonnia, trampoliinikukkia ja muita outouksia ja vaaroja. Käväiseepä myös salaperäinen valopallokin uudella visiitillä, mutta tällä kertaa nuoret seikkailijamme pääsevät sitä pakoon.

Juoni on juuri sellaista scifiä mistä meikäläinen tykkää. Tulee mieleen Lost in Space ja Robinsonin perhe, jollain lailla myös vanha Ylen kuunnelma Maata etsimässä. Shinoharan taide on peruskaunista mangaa, jota on ilo katsella.  Tarina etenee vauhdikkaasti, ja valottaa henkilöiden historiaa juuri sopivanlaisesti. Ensimmäinen osa myös päättyy hyvinkin jännittävään paljastukseen.

Jännityksellä jatkoa odotellen.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää