Kevytmetalli 9

Päätoimittaja Vesa Vitikainen
Taitto Veli Loponen
Musta ritari kustannus

Suomen paras kuvitettu julkaisu

Yllä oleva on suora lainaus itse lehdestä. Ja kyllähän se tottakin on. Itseltäni on nyt jostain kumman syystä jäänyt välistä hyppysiini osumatta kaksi edellistä numeroa, joten en ehkä ihan pysty lehden jatkosarjaa arvioimaan. Mutta lähdetäänpäs purkamaan lehteä pala palalta.

Lehden teemana on meidän kaikkien rakastama Kyberpunk! Eikö vain? Kaikki haluamme lihan ja koneen liittoa?

Seppo Mentusen lyhyt ja ytimekäs kirjoitus johdattaa meidät hienosti (asiasta tietämättömätkin) ja helposti Kyberpunkin historiaan, ja siihen mistä on kyse. Asia on hyvin ja helposti käsitettävästi tiivistetty muutamalle sivulle. Itse Vitikainen kirjoittaa seuraavaksi 100 sanaa Kyberpunkkia. Vai kirjoittaako todellakin ihan tästä päivästä Seuraavaksi sarjakuvaa. Jee! Reima Mäkisen loistava AIISS (Alien Intruder Investigations Cop Squad) pätkä kertoo herkullisen tarinan hyvinkin Judge Dredd tyylisesti

Seuraavan tarinan on kirjoittanut Vesa Vitikainen ja kuvittanut mainiolla tyylillään Veli Loponen. Quuqle Assasins on hersyvä tarina somettamisen vaaroista. Siinä voi käydä huonosti.

Alkoholin ja Kyberpunkkauksen yhteisvaikutelman vaarat ovat esillä seuraavassa Vitikaisen kirjoittamassa ja Juha Koskisen silmää miellyttävästi piirtämässä Pää pilvissä teoksessa. Hirnahdin lopussa. Uskoisin, että itselleni voisi juurikin käydä noin. Pitääpä olla varovainen viinin kanssa.

Seuraavan Bentley tarinan kuvitus hivelee minun silmiäni, ja tarina voisi olla esimerkiksi Shokki 2120 lehdestä. Kuvituksesta ja tarinasta vastaa Mauri Tuure.

Tuomas Myllylän taide on tuttua ja hyväksi havaittua, niin kuin on Vitikaisen tarinakin (tästä minulta puuttuu 2 edellistä pätkää). Kalevala 3000 on hyvää mytologiaa ja scifiä yhditävä muunnelma tutuista teemoista.

Mikael Mäkinen paljastaa Päiväkirjani-tarinassa miten käy, kun Ei saa sanoa Zombie. Hauska ja lyhyt tarina. 

Harmikseni Ilpo Koskelan FEMNRIX-jatkotarina päättyy tässä numerossa, ja minulla on edelleen kahden numeron aukko. Mutta sanotaan, että Koskelan keskiajalle sijoittuvaa tarinaa ja taidetta katselisi mielellään enemmänkin. Mutta ei hätää. Koskelan Tulinen sarjakuvaromaani ilmestyy vuonna 2022.

Lopuksi vielä kaksi Aleksi Kuution pienoisnovellia, Kyberpunkkia parhaimmillaan. Varsinkin Yksin kotona tarina sai kylmät väreet niskaani.

Aivan loistava paketti jälleen kerran kasassa! Kiitos tyypit! Tämän lukijoille muistutus! Tilatkaa Kevyt metalli kotiinne. Ettei käy kuin minulle.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää