Jamie Lee Curtis as Laurie Strode in HALLOWEEN ENDS, directed by David Gordon Green

Halloween Ends

Arvio

Kuva: © Universal Studios. All Rights Reserved.

Ei kai Michael Myers kuole koskaan? Ei kai?

Älkää tappako häntä! Tosin tuollaista tuotemerkkiä tuskin ollaan hautaamassa. Yltää melkein Coca-Colan ja Jeesuksen rinnalle. Loppuuko Halloween? En tiedä. Jamie Lee-Curtis jätti Tik-Tokissa kyyneleiset jäähyväiset Laurie hahmolleen. 

Episodissa oli hieno kirjoitus koko leffasta, kannattaa käydä lukaisemassa. Varoitan, juonipaljastuksista. Mutta mitä? Onko Halloween Ends saanut nyt arvoisensa lopun? Kyllä ja ei.

En tällä kertaa lähde kertomaan liikaa elokuvasta, enkä ryhdy juonipaljastuksiin. Yritän enemmänkin valottaa mistä on kyse. Siis teille faneille, jotka jo tiedätte mitä kahdessa, ja niissä lukuisissa aiemmissa, tapahtui.

Tapahtumat etenevät neljä vuotta edellisen elokuvan jälkeen… Siinä se. Elokuva ottaa mielenkiintoisen suunnan. 

Toisaalta ohjaaja David Gordon Green ehkä tässä trilogiassaan ottaa jopa taiteellisemman suunnan, tai yrittää murskata oman uransa. Niin tai näin, minä pidin.

En ole ihan varma, onko tämä jopa trilogian paras osa, vai onko se jopa se ykkönen? Pitäisi katsoa uudelleen. Monettakohan kertaa? 

Hyvä tämä on. Ainakin sen suht umpisurkean kakkososan jälkeen. Leffa tarjoaa muutamia ihan yllätyksellisiä käännekohtia. Kerrankin traileri vetää meitä höplästä. Hyvä niin. 

Mielenkiintoisia twistejäkin mukana. Miltei kaksituntinen leffa on jaettu selkeästi kahteen osaan. Ensimmäinen osa on huikea. Se käsittelee Haddonfieldin kaupunkipahaisen juurtunutta ahdistusta paikallisia mörköjänsä ja hahmojansa kohtaan. Upeaa kerrontaa, jota olisi voinut jatkaa pidempäänkin.

Toinen osa taasen on sitten slasheria. Aika tylsää sellaista. Ei pelota, ei yökötä. Lopputiimellyskin on tavanomaista heikompaa.  Toki on aina hienoa nähdä, kun sisarukset mättävät toisiaan kunnolla. Tällä erää veitsillä ja muilla välineillä.Loppu on hieman diibadaabaa.

Curtis vetää hieman lössöksi kirjoitetun roolinsa vakaasti, mutta ehkä vähän kyllästyneesti. Mitä tapahtui sille Terminator-naiselle, joka kakkososassa nähtiin?

Muita rooleja tässä ehkä ihan turha edes mainita. Tuntemattomia ovat he. Hyvin vetävät. 

Upea soundtrack! John Carpenterin teema on monimuotoisesti uudelleen käsitelty hienosti. Muutamia yllätyksiäkin biisilistalta löytyy. Pistäkää Spotify soimaan.

Aiemmin olen arvioinut Halloween (2018) -elokuvan.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää