Lucky Luke uudet seikkailut 18 – Kurittomat

Hillittömän hauska seikkailu alkuperäistä kunniottaen

Täytyy heti tunnustaa, etten ole koskaan aiemmin arvioinut Lucky Luken -seikkailua. Sain tästä kaveriltani vinkin, että nyt kannattaisi moisesta kirjoittaa. Joten ryhdyin tuumasta toimeen.

Toki Lucky Luke on mulle tuttu ihan sieltä lapsuudesta asti. Monia monia albumeita lukenut aikoinaan. Tosin Luke ei ole koskaan niihin ihan lemppareihin noussut, joten nyt olikin hauskaa ottaa hänet arvion alle pitkän ajan jälkeen. 

Uusi tarina on ihan hurjan hauska. 

Lucky Luke pidättää nuorukaisen ja hoitaa hänet selliin. Pian hän kohtaa kaksi pikkulasta, jotka oleilevat keskenään. Kas kun Luken pidättämä kloppi on heidän isoveljensä, jonka piti pitää muksuista huolta. Byrokatian takia isoveljeä ei voi vapauttaa, joten mukulat joutuvat Luken kontolle. Lucky Luke ei paljoa lapsista välitä, joten lapset joutuvat sijoitukseen milloin kouluun, saluunaan tai lastenkotiin. Samalla ympärillä pyörii lännenroistoja ja muka kuolleita vanhempia. Aikamoinen soppa siis. 

Ja lapsetkaan eivät todellakaan ole sieltä helpoimmasta päästä. Rose on rääväsuinen esiteini painajaislapsi ja Casper on vähä-älyinen. Eli täydelliset mausteet hihityttävään tarinaan.

Puikoissa, tai siis kynän päässä on ranskalainen sarjakuvapiirtäjä Blutch (Christian Hincker). Nyt en osaa sanoa, onko hän jo aiemmin näitä Lucky Luken tarinoita tehnyt, mutta hän käsikirjoittaa ja taiteilee cowboy-ystävämme tarinaa hienosti Morrisin hengessä. Morrishan siirtyi paremmille piirtelymaille jo vuonna 2001. Mutta on todella ansiokkaasti hän osaa kunnioittaa alkuperäistä tunnelmaa.

Tarinan kuvitus toki poikkeaa hieman Morrisin tyylistä, mutta silti kynänjälki on lämmittävän lapsuudenmuistojen oloista.

Itse tarina nyt ei kovin kimurantti ole, mutta yksityiskohtaiset huumoripläjäykset nostavat sen ihan huippukikattelulukemiin. Suomentaja (Mirka Ulanto) on joutunut koville. Pienet, ihan käsittämättömän hauskat yksinkertaiset puhekuplat saavat lukijan suupielet virneeseen. Varsinkin kurittomien lasten mielenmaisema ammennetaan hienosti ulos. 

Vaikea kuvailla. Kannattaa ehdottomasti lukea tämä pöljänhauska sarjakuva kultakimpale. Tämä sopii kaikenikäisille mainiosti. Aikuinen ehkä bongaa enemmän hauskoja tärppejä tästä. Nautittavaa sarjakuvaa. 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää