Chisu: Polaris

Nykyajan shamaaninainen teki mahtipontisen levyn.

Neljäs levy toden sanoo, vai mitenkä se menikään? Ainakin nyt Chisu on tehnyt melkein täydellisen levyn. Myönnettäköön, että olin edellisen levyn hieman rillumarei-meininkiin aikamoisen pettynyt. Nyt olen tyytyväinen. Taustat ovat muuttuneet mahtipontisemmiksi kun aikaisemmin ja nyt on mukaan otettu myös taustakuoro osuuksia, jotka vielä enemmän laventavat biisien jykevyyttä.

Levyn nimibiisi ja aloitusraita Polaris ilmentää mielestäni hyvin levyn ilmettä. Biisissä ja sanoituksessa on jotain suomalaista. Lapin taikaa ja mahtavuutta. Yksitoista biisiä sisältävä levy on lähes täydellinen. Kerron tuossa arvion loppupuolella syyn, miksi vain lähes.

Levyllä on usea hitaahko biisi, joista kauneimmat ovat hienosti valssillinen Onni ja mieskuorotaustainen Kun Lähden. Hienot sanoitukset takaavat varmasti tunnetiloja kuuntelijalle. Myös poljento biisejä levyltä löytyy. Lantio alkaa epäilemättä vatkaamaan biisien Tähdet ja Anna askeleen viedä, joka sisältää hienosti pöllityn Hallelujaa huudahduksen!

Pääasiassa levyn biiseistä löytyy sitä bassollista jyhkeyttä, mutta samalla vaikutelma jättää myös hyvinkin yksinkertaisen elektropop-vaikutelman. Sanoitukset ovat Chisumaisen hyviä ja tarinallisia.

BLONDI TEKI hienon levyn. Hieman mietityttää tulevat live aktit. Näinkin koneellinen levy vaatii mielestäni myös lavalle jykevän konekavalkadin, ei livekitaroita ynnä muita perusbändikamoja.

Uskon, että tällä levyllä ainakin kohdallani tulee pitkä kuunteluhistoria. Sen verran levy potkii ja kiinnostaa. Mutta sitten se levyn ainoa huono puoli. No se on se kamala eka sinkkubiisi: Ihana. En ymmärrä miksi juuri tuo biisi on laitettu ekaksi sinkuksi. En itseasiassa ymmärrä miksi se on tehty. Se vain yksinkertaisesti on hirveä kappale. Pilaa melkein täydellisen levyn.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää