Hail, Caesar!


Pienen pirullinen komedia ei nouse ihan siivilleen


 

Coenin veljekset Ethan ja Joel ovat jo kolmisen vuosikymmentä viihdyttäneet elokuvayleisöä. Välillä onnistuen täydellisesti, välillä eivät niinkään onnistuen.

Varmasti tällekin leffalle odotukset ovat suuret niin studioiden puolelta kuin yleisöltäkin ja ihan varmasti tämäkin elokuva löytää oman fanikuntansa. Minun mielestäni elokuva ei kuitenkaan ole veljesten läheskään parhaimpia tuotoksia.

Leffassa eletään Hollywood-elokuvien kulta-aikaa, Bikini Atolleilla on juuri tehty ydinkoe ja filmitähdet taistelevat paikastaan elokuvien kirkkaimpina tähtinä. Elokuvastudion kaikkia lankoja pitelee käsissään Eddie Mannix (Josh Brolin). Hänen vastuullaan lepää koko studion tuotantokoneisto klaffipojasta näyttelijöiden juorupalstoille pääsemiseen.

Kun suuren budjetin elokuvan päätähti kidnapataan, yksi näyttelijöistä on raskaana ruotsalaiselle ohjaajalle ja juorutoimittajatkin ovat kannoilla on kakkamainen soppa valmiina. Ideasta olisi saanut varmasti hurjan hauskan komedian tai jännittävän draaman.

Nyt kuitenkin liplatellaan Coenmaisesti väliaallokossa. Juttu ei oikein taivu kumpaankaan suuntaan tarpeeksi, että elokuvassa olisi tarpeeksi imua. Lisäksi elokuvaa vaivaa, niin ikään Coenmaisesti, liian hidas tempo ja ylipäätänsä elokuvan pituus.  Isompia ja pienempiä tähtiä kyllä heitetään keitokseen mukaan jopa niin paljon, että osa rooleista jää tyngiksi ja turhiksi.

Ajankuva ja Hollywood-glamour on toteutettu takuuvarmalla tyylillä. Josh Brolin tekee yhden parhaista roolisuorituksistaan, mutta leffan lemmikiksi nousee suurta läpimurtoaan odottava Alden Ehrenreich. Hän nousee elokuvan pikku sankariksi maalaismurretta vääntävästä lehmipojasta. On myös ilo nähdä Tilda Swinton kerrankin naisellisessa roolissa, eikä aina vain androgyyninä kummajaisena. Tällä kertaa ihan kaksoisroolin verran. Silti leffan hupaisimmasta ja kliseisimmästä tanssi ja laulukohtauksesta vastaa yllättäen Channing Tatum, joka pääsee vitsailemaan aiemmille omille rooleilleen.

Kiva pieni elokuva veljesten vannoutuneimmille faneille.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää