RZ6A2084.JPG

A Bigger Splash


Onhan näitä parisuhteessa lomaillaan ja mustasukkaillaan -draamoja jo nähty


Hyvätkään näyttelijät eivät valitettavasti pelasta tätä oikeastaan tyhjänpäiväistä ja aika mitäänsanomatonta leffaa. Ei tämä ole tästä aiheesta ensimmäinen elokuva. Vähän aikaa sitten saimme nähdä Angelina Jolien aikalailla samantyylisen elokuvan, joka mielestäni toimi paremmin kuin tämä italialaisen pitkän linjan ohjaajan Luca Guadagninon tuotos.

Äänihuultenleikkauksesta toipuva rocktähti Marianne Lane (Tilda Swinton) lomailee miesystävänsä Paulin (Matthias Schoenaerts) kanssa Pantellerian saarella. Pian seuraan lyöttäytyy Mariannen ex Harry (Ralph Fiennes) tyttärensä Penelopen (Dakota Johnsson) kanssa.

Siitähän sitten alkaa mustasukkaisuuden kimurantti leikki, joka saa vanhan suolankin janottamaan. Kaikki teeskentelevät hymy iloisilla kasvoillaan, mutta kaikilla on jotain hampaankolossa. Lopulta kaikki päätyy tappoon. No nyt on loma pilalla.

Harmillisesti leffa ei yllä sille uskottuun fiilikseen, eikä käsikirjoitus sen mahdollisuuksiin. Ihmiset puhua pälättävät, kuuntelevat Rolling Stonesia ja paneskelevat.

Silti elokuvassa ei oikeastaan tapahdu mitään. Edes ennalta-arvattava kuolema ja sen jälkipyykki ei jaksa katsojaa hetkauttaa. Dakota Johnsson ei ole vakuuttanut minua näyttelijänä, mutta tässä hän sentään yltää ihan siedettävään roolisuoritukseen. Ehkä se on se blondi tukka? Ja Fifty Shades of Greyta en ole edes uskaltanut katsoa.

Ralph Fiennesiä olen aina inhonnut, ja nyt entistä enemmän.

Syynä toki myös hänelle kirjoitettu megaraivostuttava rooli, jossa hän ei ole hetkeäkään hiljaa. Mutta jos näen koskaan enää kertaakaan hänen paljaan peppunsa tai genitaalit, olen valmis suljetulle osastolle. Silmiäni kirvelee vieläkin. Swinton on aina hyvä. Nytkin melkein vuorosanattomassa roolissaan hän purjehtii eteerisen näyttävästi Diorin vaateluomuksissa varmoin elein ja ilmein.

Pienehköjä rooleja tehnyt Belgialainen Schoenaerts on kuitenkin leffan sielu. Rakkauden riivaama mies, joka oikeasti palvoo ja rakastaa Mariannea. Hienoa roolityötä.

Yksi tähti hyvästä yrityksestä ja toinen upeista aurinkolaseista.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää