London has Fallen


Rymistely siirtyy isommille pelikentille


Jatko-osa muutaman vuoden takaiseen action-rymistelyyn alkaa lupaavasti, mutta päätyy lopulta pelimäiseen ja turhaan Steven Seagalmaiseen B-luokan ammuskeluun.

Englannin pääministeri on kuollut ja kaikki maailman suurimpien maiden johtajat kokoontuvat kunnioittamaan hänen pois menoaan hautajaisiin Lontooseen.

Tyttärensä kuolemaan johtaneesta ohjusiskusta mielensä pahoittanut terroristi päättää näyttää kellä valta on. Niinpä sitten pistetään tuhannen pillun päreiksi Lontoo. Tunnetut kohteet räjäytetään taivaan tuuliin. Big Ben sentään säästetään tässä filkassa.

Samalla kun maiden päämiehiä lahdataan, kuolee myös satoja siviilejä. Pommileikin keskiössä pakoilevat myös Amerikan presidentti (Aaron Eckhart) ja hänen turvamiehensä Banning (Gerard Butler). Käykin ilmi, että paha terroristi haluaa nimenomaan presidentin päänahan itselleen. Ja tätähän ei hommaansa vihkiytynyt uskollinen turvamies tietenkään salli.

Elokuva alkaa hienosti ja käsikirjoitukseen on ympätty ihan mielenkiintoa herättävää kehittelyä. Valitettavasti loppuosa leffasta on sitä Steven Seagal -osuutta. Pelkkää väkivaltaa, juoksentelua, kranaattien heittelyä ja tuhansien panosten ammuskelua.

Efektit ovat sieltä hieman halvemmasta päästä. Olisi toisaalta ollut hienoa nähdä Lontoon tuhoutuvan hieman kalliimmalla budjetilla.

Musiikki jyllää komeasti ja ohjaaja osaa asiansa taidolla. Myös pääpari hoitaa hommansa ihan kunniakkaasti, jopa muutaman ihan hyvänkin vitsin murjaisten.

Angela Bassettia on myös aina ilo nähdä valkokankaalla. Aika patrioottista asettelua, jopa rasistista nähdään taistelussa: me iso Amerikka vs. Lähi-itä ja terroristit.

Kyllä tämä leffa varmasti äijiin uppoaa, mutta suosittelen olemaan pakottamatta sitä tyttökaveria sinne leffaan mukaan. Sen verran raaka ja pyssyn paukuttelu painotteinen tämä pätkä on.

Kaveriporukalla leffaan ja sitten kaljalle.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää