Rachet & Clank


Pelisarjan re-boottaus toimii hienosti


Kun alkuperäinen Rachet & Clank -peli vuonna 2002 ilmestyi, se oli jättimenestys. Useat jatko-osat seurasivat sitä. Nyt PS4 lämmittää alkuperäisen pelin.

Itseasiassa pelkästä lämmityksestä ei ole kyse. Periaatteessa koko peli on paketoitu kauniisti uudelleen. Vaikka tarina onkin sama, mukaan on upean grafiikan lisäksi ympätty uusia planeettoja ja uusia aseita. Lisäksi saamme pian nauttia myös valkokankaalla parivaljakon seikkailuista. Eli peli on siitäkin syystä hyvin ajankohtainen.

Tarina on kuin ensimmäisestä alkuperäisestä Star Wars -elokuvasta. Rachet asuu syrjäisellä planeetalla ja haaveilee seikkailuista avaruuden syövereissä. Kuin ihmeen kaupalla, lähettyville putoaa pieni avaruusalus, josta löytyy pikkuruinen robotti, jonka on toimitettava varoitus eteenpäin, ja asialla on jo kiire. Rachet ristii peltipurkin Clankiksi.

Tästä alkaakin seikkailu pitkin eri planeettoja. On pysäytettävä universumin herruutta halajava pahis.

Peli on yhdistelmä pientä tasohyppelyä, lievää puzzlen ratkontaa ja paljoa paljoa ampumista.

Aseet ovatkin yksi pelin pääideoista. Arsenaalista löytyy pommihanskaa, imukanuunaa, perinteistä liekinheitintä ja hurjimpana aseena pikselöijä (pixelizer) jolla vihollisökkömönkiäiset muuttuvat 8-bittiseksi pixelimössöksi ennen poksahtamistaan palasiksi.

Tehtävää riittää. Jokaisella planeetalla suoritetaan muutama juonta eteenpäin vievä homma, mutta lisäksi löytyy mahdollisuus ratkaista lisäarvoituksia ja etsiä kätkettyjä aarteita.

Ja hommahan toimii. Grafiikka on kaunista, ohjaus ja kamera toimivat. Ei muuta kuin juoksentelemaan ja ampumaan kaikki viholliset.

Peli on puhuttu suomeksi, ja pelin yksinkertaisuuden vuoksi, se sopiikin myös perheen jälkikasvulle. Mutta ei isi ja äitikään jää tämän pelin kanssa kylmäksi. Aseella lahtaus ja erilaisten juttujen tutkiminen on yllättävän koukuttavaa. Lisäksi laadukas ääninäyttely lisättynä hauskaan ja hyvin käsikirjoitettuun juoneen toimii loistavasti. Ja välianimaatiot kuljettavat juonta jouhevasti eteenpäin.

Aikuiset varsinkin poimivat kässäristä ne pöljimmät ja oudoimmat vitsit ja nyanssit. Ja seuraavaksi sankarimme kohtaavat zombie T-Rexin… Vai kohtaavatko? Onko tämä vain käsikirjoittajien vitsi?

Sopivan helppoa lapsille, sopivan aivotonta viihdettä aikuisille. Takuuvarma hitti, varsinkin kun leffa ehtii elokuvateattereihin.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää