Kersantti Napalm – Sydämen sirpaleet

5/5

SARJAKUVA: Vitikainen, Vesa & Tarkka, Harri
KUSTANTAJA: Musta Ritari

Kovaksi keitetty agentti rakastuu

Olen ilolla ja riemulla lukenut, ja arvioinut Kersantti Napalmin seikkailuja. Nyt väittäisin, että hyppysissäni on Napalmin ehkä paras seikkailu. Toki pääosassa on itse Kersantti, mutta myös salaperäinen ninjatypykkä. Taistellessaan ninjoja vastaan, yllättäen naisninja ehdottaa antavansa tietoja ja olevansa valmis loikkaamaan Amerikkaan. Vai onko kyseessä sittenkin ovela ja kavala juoni?

Joka tapauksessa lempi hulmahtaa Napalmin ja naisninja Francis Millerin välillä. Sillä aikaa kun Napalmin  PAF-organisaatio (Patriot American Force) tutkii valheenpaljastimilla ja psykologisilla testeillä Milleriä varmistaakseen rämän olevan tosissaan Amerikkaan loikkaamissuunnitelmien kanssa, Napalm ja muut sankarit taistelevat muun muassa Cemetraa vastaan, joka on elävä hautausmaa. Mistä sä Vitikainen näitä keksit?

Koska PAF tarvitsee riveihinsä myös kiintiönaisagentin, kokeet ovat pitkiä, mutta mukaan mahtuu myös suhdetouhuja Napalmin kanssa. Ennen järisyttävän yllättävää loppua tapaamme myös hirmuiset viholliset Tarantela Joen ja Harakirin. Loppu jääköön Napalmin ystävien luettavaksi.

Vesa Vitikainen on kirjoittanut kerrassaan mainion, hauskan ja actionillisesti toimivan hulppean käsikirjoituksen, jota Harri Tarkka komppaa huikean hienosti ja takuuvarmasti upealla kuvituksellaan. 

Suht paksuhko opus sisältää myös Harri Tarkan luonnoksia, Hannu Kesolan rakkauden täyttämät alkusanat, tekijöiden esittelyn sekä uutuutena salaisuudet jotka paljastuvat sinne tänne sijoiteltujen QR-koodien luennan takaa. 

Paras osuus (itse sarjakuvan lisäksi) on ehdottomasti Vesa Vitikaisen ripitys siitä mikä johti siihen tulokseen, että hänestä käsikirjoittajana tuli juuri se mikä tuli. Ostan täydellisesti jokaisen sanan Ryhmä-X:stä, Chris Claremontista, Alfa Lentueesta ja muista. Kiitos Vitikainen ja co. taas uudesta viihteellisestä albumista! Pidetään suomalainen sarjakuva pystyssä lukemalla ja ostamalla!

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää