Godzilla vs. Kong

2/5

KUVA: © 2021 LEGENDARY AND WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. ALL RIGHTS RESERVED. GODZILLA TM & © TOHO CO., LTD.

Klassikkojättiläiset pistävät paikat palasiksi.

On hienoa, että näihin klassikkotyyppeihin on otettu uusi buustaus. Kyllähän King Kong ja Godzilla ovat elokuvahistorian upeimpia tuhoa tekeviä suurmonstereita. Monen monta elokuvaa kumpikin ovat saaneet taaksensa. Historiaa riittää niin pitkälle, etten edes tässä ala sitä kertaamaan. Mutta nyt taitaa olla ensimmäinen oikea kerta, kun amerikkalaiset tuovat nämä kaksi isoa, isolla rahalla, isolle kankaalle. 

KAIKKI SAA alkunsa kun useita vuosia rauhaisaa eloa viettänyt Godzilla yllättäen hyökkää tutkimuslaitokseen. Samalla mr Kong on viettänyt piiloiseloa ihmisten luomassa keinomaailmassa. Syystä että Kong on parempi piilottaa Godzillalta, etteivät nämä kaksi jätti-alfaa tuhoaisi toisiansa, ja siinä samalla koko ihmiskuntaa.

Sekasorto saa alkunsa lähdetään sorkkimaan ja tutkimaan onttoa maapalloa, mistä nämä, kuten kaikki muutkin alfa-olennot ovat syntyneet. Samalla etsitään megavirtalähdettä ja rakennetaan supermetahirviöasetta.

On arvattavaa, miten siinä käy: Kong ja Godzi hieman ottavat yhteen. Samassa rytäkässä kaupunkeja tuhotaan, uusi meka-örkki esitellään ja kaaosta kehitetään. Lopulta kuitenkin lyödään kättä päälle ja maailma pelastuu: The end.

TÄYTYY SANOA, että nyt on kyllä pariin jenkkiläiseen tuntiin tungettu noin parisen kymmentä Kong- ja Godzi-leffaa. Ihan kaikki mahdollinen on otettu irti, mutta toisaalta hyvä tiivistys noin viidenkymmenen vuoden tuotoksista. Mutta se on ähky, minkä katsoja tästä rainasta saa!

Näyttelijöillä ei ole tässä elokuvassa mitään väliä. Valitse vain kumpi on sun lemppari Godzilla vai Kong? Itse olen aina ollut enemmän Godzilla miehiä. Monsterit ottavat yhteen kuin vapaapainikehässä konsanaan. Yllättävänkin inhimillisesti. Ja sitten painitaan yhteistä uhkaa vastaan. Ei tässä elokuvassa ole minkäänlaista järkeä, mutta kun tajuaa vaihtaa totaalisen viihdevaihteen päälle, leffasta pystynee jopa nauttimaan, kaikessa sen ääliömäisyydessään. Itse löysin viihdevaihteen vasta tunnin päästä, leffan puolessa välissä, mutta sitten se olikin kikattelua loppuun asti.  Loistava kesähömppäleffa. 

Välillä tehosteet olivat yllättävänkin huonoja, mutta toisaalta äänitehosteet ja leffateatterin penkkien tärinä pelasti paljon.

Godzilla vs. Kong kannattaa katsoa aivot nolla-asennossa ja viiden tähden viihteestä nauttien. Annan tälle kaksi oikeaa tähteä. Ei tämä kyllä oikeasti niinkään paljoa ansaitsisi, mutta enemmänkin sille, että taas leffateatterit ovat auki.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää