Brad Pitt plays Max Vatan and Marion Cotillard plays Marianne Beausejour in Allied from Paramount Pictures.

Liittoutuneet


Hieman rankempi rakkaustarina


Toisen maailmansodan aikaan tapahtuva tarina saa varmasti ainakin talouden naispuoliset jäsenet kyynelehtimään. Ja miespuoliset varmasti tykkäävät tällaisesta vastarintaliike ja agentti touhuilusta.

Robert Zemeckis (Paluu tulevaisuuteen, Kuolema pukee häntä) on ohjannut onnistuneen, mutta hieman kliseisen rakkauselokuvan tyypillisellä tasaisella laadullaan.

TARINA ALKAA kuin mikä tahansa agenttiseikkailu. Paikkana on Marokko, jossa kaksi vastarintaliikkeen agenttia Max Vatan (Brad Pitt) ja Marianne Beauséjour (Marion Cotillard, Pariisin varpunen, Yön ritarin paluu) kohtaavat. He saavat tehtäväkseen esittää avioparia ja tehtäväkseen tappaa natsisaksan suurlähettiläs. Tietenkinhän tässä käy niin, että he rakastuvat toisiinsa.

Leffan toisessa osassa seurataan heidän onnelista perhe-elämäänsä Englannissa, vaikka pommit viuhuvat ympärillä, rakkaus kestää.

Elokuvan loppuosa, viimeinen kolmannes onkin sitten mielenkiintoisin. Liikoja paljastamatta, parisuhde joutuu koetukselle yllättävien seurausten myötä.

ITSE KIINNITIN elokuvassa yllättävän paljon upeisiin ajankuvaan täydellisesti mukautuviin vaatteisiin, kampauksiin, aurinkolaseihin ja muihin pieniin yksityiskohtiin.

Sekä kuvaukseen ja valaistukseen. Ne kaikki oli tehty rakkaudella ja taidolla.

Pitt on jo lunastanut paikkansa elokuvatähtenä useaankin otteeseen, eikä tämäkään ole poikkeus. Pitt näyttelee hyvin. Mutta niin tekee myös ranskalainen Cotillardkin. Tässä kemiat toimivat todella uskottavasti ja kauniisti.

Rakastelukohtaus autossa, hiekkamyrskyn keskellä autiomaassa menee, jopa kuuluisasta Titanicin  vastaavasta kohtauksesta yli. Kuumaa kuumaa.

Leffa on hyvä kombo vauhtia ja jännitystä sekä romantiikkaa. Viimeisen kolmen minuutin ällölälly ylisiirappisuus pudottaa arviostani puolikkaan tähden. Sen olisi voinut jättää pois. Mutta kun jenkkielokuva ja jenkkiohjaaja, niin tiedättehän…

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää