Mustanaamio 1974


Tälläkin kertaa seikkaillaan nostalgisesti hyvässä pulp-hengessä, viidakoissa ja kaupunkiviidakoissa


Tällä kertaa tähän 436 sivuiseen järkäleeseen on kerätty vuosikerran 1974 parhaat Mustanaamio seikkailut. Ja niitähän riittää. Legendaarisen Viidakkopartion syntyhistoria kerrotaan, jälleen kerran pelastetaan Dianaa lukuisista pulmatilanteista ja seikkaillaan Morristownin kaupungissa. Koetaan myös kertomus salatusta laaksosta, ja kohdataan naisia ja prinsessoja, jotka väen vängällä haluaisivat Mustanaamion miehekseen.

Niin kuin aina naamiosankarimme seikkailuissa, rosvot ovat tyhmiä ja pääjehu ovela, mutta lopulta kaikki saavat Mustanaamion pahan merkin leukaansa. Naispahiksille pääkallo merkki napsahtaa otsaan, jolloin se on kätevämpi peittää esimerkiksi otsatukalla.

Kirjan mielikuvituksellisimmat seikkailut ovat Haukkavaltias, missä tavalliset haukat nappaavat ja kuljettavat ihmisiä nokissansa paikasta toiseen, sekä Solan jätti, jossa eräänlaiset Daavid ja Goljat ovat yhdistäneet voimansa. Ehdottomasti hapokkain tarinatrippi on nimeltään Loinen. Hauskinta Mustanaamiota aikoihin.

Pääasiallisesti tarinoista vastaa hahmon luoja Lee Falk ja suurin osa piirtäjistä on samoja kuin edellisessä vuosikerrassakin. Piirtäjistä Bertil Wilhelmsson onnistuu erottumaan joukosta. Tulee hyvin paljon mieleen Modesty Blaisen kuvittajat.

Tarinat henkivät pitkälti omaa aikakauttansa. Väkivaltaa ei oikeastaan ole, jos nyt turpaanlyöntejä ei lasketa. Naiveja ja hieman yksinkertaisia, silti näitä on aamiaispöydässä tai sateenropinaa kuunnellessa kiva lukea vaikka koko perheen voimin.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää