Tex Willer – Painted Desert, Uhka Montanassa


Tuttua Willeriä, tällä kertaa väreissä


Hämmästyin, kun sain käsiini uusimman Tex Willerin suuralbumin. Ensikosketuksella sivuja plaratessani, huomasin, että tällä kertaa Texin seikkailut on väritetty. Mielenkiintoinen ja ristiriitainen kokemus kokonaisuudessaan.

Ensimmäisessä tarinassa pikkukaupungin seriffi jäljittää luoti jalassaan rosvojoukkoa, joka on kaapannut hänen vaimonsa läpi erämaan. Seuraansa ja kumppaneikseen hän saa Tex Willerin, Yön kotkan ja Tiger Jackin. Rosvojoukon jälkeensä jättämät veriset jäljet ja ruumiit johdattavat sankarimme Sombra Verden piilotettuun kalliokaupunkiin. Kaupunki toimi aikoinaan ihmisten ja toiselta tähdeltä saapuneiden hirviöiden, taikahuilua soittavan Kokopellin ja Rouva hämähäkin taistelutantereena. Ja nytkin lopputaistelussa vanhat legendat yhtyvät taisteluun jakamaan oikeutta.

Toinen tarina kertoo Texin matkasta ystävänsä Birdin luo läpi hyisen ja talvisen erämaan. Kiero kauppamies rosvojoukkoineen häiritsee Birdin rehellistä turkiskauppaa. Rosvot teurastavat intiaaneja ja vievät turkikset väkisin. Tex ja Bird vaimoineen, kera muutaman intiaanin päättää panna konnille kampoihin. Verilöylyhän tästäkin syntyy.

KUMPIKAAN TARINA ei mielestäni eroa perus Tex Willeristä kovinkaan paljon, mutta taide ja väritys näissä suuralbumeissa enemmänkin kiehtoo. Ensimmäisen tarinan taiteesta vastaava Stano ei yllä kovinkaan kummoiseen suoritukseen. Enemmänkin tulee mieleen perus Willer seikkailu, johon on vain lisätty värit.

Sitäkin upeampaa taidetta tarjoilee kakkostarinan parivaljakko De Vita ja Vattani. Kuvat ovat suuria ja kauniita, korostaen erämaan julmuutta ja kauneutta. Ihmiset ovat todella upeasti kuvitettuja ja väripaletti on täydellisen onnistunut.

Jos tarinat olisivat olleet yhtä kiehtovia, kuin aiemmin arvostelemani, tämä olisi saanut enemmän pisteitä. Nyt albumin pelastaa vain jälkimmäisen tarinan kuvitus. Mutta eiköhän tämä ole silmäkarkkia kaikille oikeille Tex Willer faneille ja suorastaan pakko-ostos.

Painted Desert

Käsikirjoitus: Mauro Boselli
Taide ja väritys: Angelo Stano

Uhka Montanassa

Käsikirjoitus: Gianfranco Manfredi
Taide: Giulio De Vita
Väritys: Matteo Vattani
Suomennos: J. L. nyman
Egmont kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää