Happy Death Day 2U


Jatko-osassa kuollaan jälleen tyylikkästi monia kertoja


Yritin tuossa etsiskellä ensimmäisen leffan kritiikkiäni, mutta ilmeisesti en siitä ollutkaan arviota vääntänyt, vaikka niin luulinkin. Mutta, sanotaanpa näin, että kakkososa on pelottavampi ja hauskempi kuin ensimmäinen, mutta…

Elokuva alkaa hämäävästi, saaden katsojan luulemaan, että nyt pääöosassa onkin Ryan (Phi Vu), koska elokuvan alku kertaa ensimmäisen leffan tavoin, tällä kertaa hänen päiväänsä ja kuolemaansa. Totuus on kuitenkin toinen. Ryan opiskelijaystävineen on nimittäin koulun tiedeprojektissa kehittänyt laitteen, joka sattumalta on rikkonut aikakudoksen sekoittaen sen. Kokeen jatkuessa ekan leffan pääosa sankaritar Tree (Jessica Rothe) herää jälleen kerran uudestaan ja uudestaan Carterin (Israel Broussard) opiskelijakämpästä. Ja sama päivä jatkuu jälleen kerran uudestaan ja uudestaan päättyen vauvanaamarisen murhaajan uhriksi. Mutta tällä kertaa kaikki ei olekaan ihan samanlaista. Tämä onkin jonkinlainen rinnakkaismaailma, jossa ihmiset tekevät eri tekoja ja kuolleetkin ovat hengissä. Jälleen on aika selvittää kuka naamion takana on, ja päättää kumpi aikajatkumo lopulta on parempi. Tämä tapahtuu tietenkin monta kertaa kuolemalla, välillä jopa oman käden kautta.

Leffaan on ladattu paljon hyvää twistiä ja käsikirjoitukseen kakkososaksi nähden on panostettu. Mielestäni leffa on hieman edellistä pelottavampi, vauvamaskisen tappajan juostessa perässä. Mutta myös huumoria leffaan on lisätty ronskisti enemmän. Porukka tekee hyviä roolisuorituksia, vaikka kukaan näyttelijöistä ei mitään kärkikastia ja Hollywoodin kuumimpia julkkiksia olekaan. 

Ekalle leffalle olisin antanut ”kauhugenressä” kolme tähteä, ja saman annan tällekin. Koska vaikka tämä hivenen pelottaa enemmän, ja käkätyttää enemmän ja on yllättävän hyvä jatko-osaksi, niin silti tässä on se tämähän on jo nähty fiilis. Alkuperäinen leffa yllätti omaperäisyydellään, tässä se vain jalostetaan kivaksi jatkoksi. Ei silti, kyllä tätä sarjaa minun puolestani saa lisääkin tehdä. Hyvää purkkapoppi teinikauhu viihdettä. Hieman tympeähkö Scream-leffamainen murhaajan paljastus lopussa oli hieman blaah ja vanhanaikainen. Mutta kyllä tästä leffalipun hinnan ihan mieluusti maksaa. 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää