After21_0224.ARW

After


Teinielokuvien kliseyden huipentuma


Voi maailma mitätaas näinkään! Tämä on taas sellainen elokuva, ettei voi päättää, antaako tälle yhden vai viisi tähteä. Yhden se ansaitsisi kaikesta kökkömäisyydestään, mutta viisi ihan vain sen takia, että yhteen näin ylipitkään teinielokuvaan on saatu yhdistettyä kaikki mahdolliset kliseet.

Tessa (Josephine Langford) lähtee opiskelemaan collegeen. Äidin kiltti tyttö on seurustellut tyyliin lapsesta saakka kiltin Noahin (Dylan Arnold) kanssa. Mutta tottakai Tessan ja koulun pahan pojan Hardinin (Hero Fiennes Tiffin) välille leimahtaa piinaavan pitkän kissa–hiiri-leikin jälkeen suhde. Neitsyyskin paukahtaa jossain vaiheessa, kunnes elokuvan ”yllättävä” käänne johtaa suruun ja murheeseen. Kunnes kohta taas lempi leiskuu laiturin nokassa. Jos olisin 10–14-vuotias teinityttö, tämä elokuva olisi ehkä parasta maailmassa. Mutta olen harmaantuva kuiva kriitikko, niin ei tämä ylipitkä teinihömppä oikein jaksa innostaa. 

KAIKEN KLISEISYYDEN keskeltä mieleeni nousee kaksi, myös menestys kirjasarjaan perustuvaa elokuvaa. Itseasiassa nekin ovat kyllä oikeasti huonosti kirjoitettua harlekiinisarjan kaltaista roskaa. Ihmettelen, miten niistä on tullut niin suosittuja. Eli taustalla on Twilight ja Fifty Shades of jotain kaltaiset roskaromaanit. Peitelty seksuaalisuuden palo ja napaan pussailu ilmeisesti riittää kaikille kotiäidelle fantasiaksi? Valitettavasti tätä After -kirjasarjaakin on olemassa useampi osa. Pääosan nuoret ovat hyvännäköisiä ja osaavat näytellä, katsella alta kulmain ja näyttää kaihoisilta. Mitään juonta elokuva ei periaatteesa tarjoa, mutta varmasti teatterit täyttyvät teinitytöistä. Antaa palaa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää