All Star Batman – osa 2: Maailmanloppuja


Maailmanloppu uhkaa pirullisen juonikuvion myötä


Edellinen osa tästä All Star Batmanista, DC-universumin uudelleensyntymisestä oli löyhähkö, mutta nyt kierrokset kovenevat huimasti.

Neljä ensimmäistä tarinaa on poimittu ASBM-numeroista 6–9 ja loput neljä yhdistetty numeroiden bonustarinoista. Koko paketti on kova, varsinkin nuo ensimmäisten neljän kokonaisuus.

Kataklysmi, rutto ja solipsismi

Ensin Batman kohtaa Pakkasherran jäätävine apureineen Alaskassa. Pakkasherra on uhannut levittää itiöitä, jotka tuhoavat maailman. Kataklysmi. Batman joutuu turvautumaan rankkoihin keinoihin tämän pysäyttämiseksi. Pelkkä puhe ei tehoa. Samalla myös salaperäinen joukko hyökkää Pakkasherran tukikohtaan.

Toisessa tarinassa Batman kohtaa Myrkkymuratin Kuoleman laaksossa. Tämä uuttaa vanhasta puusta parannuskeinoja maailman vitsauksiin. Vai uuttaako? Rutto.

Batman yrittää jälleen keskustella, mutta Myrkkymurattia eivät puheet kiinnosta. Jälleen salaperäinen joukko astuu loppuvaiheessa kuvioihin.

Seuraavaksi kohtaamme Hullun hatuntekijän Missisipin suistoalueella suolla. Unenomainen ja kuumeinen trippi esittelee Hullun hatuntekijän teknologian huippuosaajana. Solipsismi.

Viimeisessä tarinassa paljastuu vihdoin, että kaiken takana on Batman tarinoista tuttu pahis, joka on värvännyt avukseen apokalyptisia uhkia vastustavan Mustahaukat järjestön, joka on seurannut Batmania tämän kohdatessa aiemmat vihulaisensa. Batman näyttää, että myös hän osaa luoda illuusioita ja leikkiä teatterileikkejä saadakseen maailman pelastettua.

Neljän extratarinan yhteisessä kokonaisuudessa päähenkilö on Battiksen apuri Duke, Batmanin heiluessa enemmänkin taka-alalla, kun Arvuuttaja päästää valloilleen hullun ristisanahyökkäyksensä.

Neljä viimeistä tarinaa ovat hyvä ja kohtalainen kokonaisuus, mutta alkupuolisko on täyttä rautaa. Varsinkin Pakkasherran ja Myrkkymuratin stoorit ovat Batman parhaimmistoa. hullun hatuntekijän episodi on hieman hörhöilymäinen, mutta neljäs osa pääpahiksineen hyppää taas kunnolla vuoristoradan raiteille.

LOISTAVA KOKONAISUUS, jota lisää vielä alan huippukuvittajien taide. Kaikkien tyylit ovat erilaisia, tunnistettavia ja alansa parhaimmistoa. Ehkä Jockin taide sieltä kauneimpana heijastuu verkkokalvoille. Loistavaa. Toivottavasti jatko pysyy yhtä kovatasoisena!

Tarina: Scott Snyder
Taide: Jock, Francesco Francavilla, Tula Lotay, Giuseppa Camuncoli, Mark Morales
Käännös: Janne Suominen
RW kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää