©2019 Disney. All Rights Reserved.

Frozen 2

2/5

KUVA: ©2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Jääkuningattaren jatkoseikkailu

En kovinkaan paljoa pitänyt kuutisen vuotta sitten tulleesta Frozen-elokuvasta. Enemmänkin ihmettelin sen valtavaa suosiota ja oheistuotteiden määrää. Kaikki pikkutytöt halusivat yhtäkkiä olla Elsoja ja Annoja. Jopa perheen isukit lähtivät hullutukseen mukaan, kuten olemme YouTube-videoista nähneet. 

Tämä jatko-osa tietenkin asetti korkeat tavoitteet, joihin se valitettavasti ei yllä läheskään.

Kuningatar Elsa hallitsee pientä valtakuntaansa hyvin, yhdessä siskonsa Annan avustuksella. Hän kuulee kuitenkin oudon laulun, joka maanittelee häntä kohti pohjoista. Eräänä päivänä kun elementit vesi, tuli, ilma ja maa häätävät ihmiset Elsan valtaamasta kaupungista, Elsa päättää lähteä retkelle kohti tuntematonta pohjoista. Perässä tulevat tietenkin Anna, Olof, Kristoff ja Sven. Monien seikkailujen jälkeen he kohtaavat pohjoisen kansan, suvun salaisuudet selviävät, koskien niin Elsan ja Annan vanhempia kuin isoisääkin. Lopulta elementit yhdistyvät Elsan hyvien taikavoimien avulla ja koko valtakunta pelastuu.

Elokuva on ärsyttävän pitkäveteinen ja välillä jopa sekava. Kohtaukset, joissa olisi tehoa ja imua, ohitetaan turhan nopeasti ja sitten taas annetaan tilaa ylipitkille ja tympäännyttäville lauluosuuksille, joissa tuntuu, että niissä ei oikein tapahdu mitään. Teknisesti kaikki valkokankaalla nähty on hienosti ja taidokkaasti toteutettua, tosin välillä hieman sienipäissään tehdyt välianimaatiot oudoksuttavat. Suomenkielinen toteutus on laadukasta, ja ääninä toimivatkin pääosin alkuperäiset esittäjät.

Silti minulle ainakin tulee mieleen, että myydäänkö tällä leffalla nyt vain lisää Elsa ja Anna mekkoja ja penaaleita? Ainakin Disney hykertelee haudassaan tai syväjäädytyksessään. Varsinkin kun uusin Star Wars (lue arvio) tuo vuoden lopussa Disney-nimikkeelle roppakaupalla taaloja. 

Minusta Disneyn tallista on tullut yleensä ihan mainioita, viihdyttäviä ja tunteita herättäviä elokuvia, mutta kyllä nämä Frozenit, varsinkin tämä jatko-osa, ovat sieltä huonoimmasta päästä.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää