Vanha Erkki – Huijaus ja muita tarinoita

Tässäpä oivallinen lukupaketti sotasarjakuvien ystäville.

Mauri Tuuren tarinoissa itse kuolema, eli tuttavallisemmin Vanha Erkki on koko ajan läsnä. Vanha Erkki alustaa tarinat, käy välillä heittämässä läppää kesken tarinan, ja jokainen tarina myös päättyy hänen kommentteihinsa. Milloin hän ei ole saanut saalista, tai häntä on täpärästi huijattu, mutta kyllä hän aina lopulta kaikki saa omikseen.

Tarinat ovat mielenkiintoisia, niistä oppii asioita sodan julmuudesta ja ne herättävät ajatuksia. Ajallisesti liikutaan jopa vuodesta 1718 ihan tähän päivään Afganistanin sotaan. On lavantautia, hiihtämistä, saunaa ja paljon lentokoneita. 

Mauri Tuuren esittelytekstistä käykin ilmi hänen lennokki-harrastuksensa. Yksi sarjakuvakirjan hienoimmista tarinoista onkin upeasti mustaksi kuvitettu tarina lentokoneesta, joka yön mustuudessa eksyy reitiltään. Ja jälleen kerran kuolema korjaa satoaan.

Pidin myös Kasinhäntä tarinasta, jossa oli myös oivallista huumoria mukana. Tähänkin tarinaan liittyy lentokone. Tarkka-ampujat tarinassa ei ole lentokoneita, mutta se oli jotenkin ihanan ahdistava. Huijaus tarina vaikutti tutulta. Olisinkohan sen aiemmin lukenut Kevyt Metalli -lehdestä?

TARINOISTA HUOKUU Tuuren tietämys sotahistoriasta. Ja näkee myöskin, että hän on toiminut kuvaamataidon opettajana. Mustavalkoinen kuvitus on selkeää ja kaunista.  Luonto on kuvissa vahvasti läsnä ja Tuure uskaltaa käyttää paljon vahvaa mustaa tarinoissaan.

Erittäin taidokasta kuvitusta ja tarinointia. Varsinkin kuolema, joka vekkulisti johdattaa lukijan tarinasta toiseen. Olisin voinut lukea Tuuresta mielelläni vaikka vielä pidemmänkin esittelytekstin.

Sota. Sota ei koskaan muutu.

Mutta todellakin hieno paketti sotasarjakuvien ystäville. Suomessa kyllä tehdään paljon hyviä sotasarjiksia. Loistavaa. 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää