C3_21845_R Michael B. Jordan stars as Adonis Creed in CREED III A Metro Goldwyn Mayer Pictures film Photo credit: Eli Ade © 2023 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved CREED is a trademark of Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. All Rights Reserved.

Creed III

Arvio

Kuva: © 2023 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Räppi raikaa ja veri lentää

Rocky-elokuvasarjan itsenäinen, nyt jo kolmanteen osaansa ennättänyt elokuvasarja jatkuu. Nyt Sylvester Stallone on pudotettu pois kokonaan leffasta ja ohjaajan pallille on noussut itse leffan päätähti Michael B. Jordan, joka esittää siis leffan nimiroolia Adonis Creediä.

Creed on jättänyt voitokkaan uransa, ja keskittyy nuorien lupausten valmentamiseen. Kunnes menneisyyden haamut astuvat kuvaan, ja saavat koko pakan onnellista perhe-elämää myöten sekaisin. Pitkin elokuvaa näytetään välähdyksiä Creedin nuoruudesta. Menneisyyden hahmo on Creedin ”veli” Damian (Jonathan Majors), joka putkahtaa kuvioihin 18 vankilassa vietetyn vuoden jälkeen. 

Damian haluaa nousta nyrkkeilyn huipulle, vankilaan katkenneen noususuuntaisen uransa jälkeen. Monien epäuskottavienkin juonenkäänteiden jälkeen edessä on tottahan toki kahden menneisyyden kanssa painiskelevan hemmon kohtaaminen kehässä: Creed vs Damian.

Elokuva on kaikista kolmesta Creed elokuvasta huonoin ja epätasaisin. Se ei välttämättä johdu niinkään ohjauksesta, enemmänkin suht surkeasta käsikirjoituksesta. Hyvää viihdettähän tämä on lajityypin faneille. Itseäni enemmänkin ällöttää hidastetut lähikuvat sisäänpainuvista poskista, veren ja syljen lentäessä kaaressa. 

Oikeastaan kaikki hahmot jäävät pintapuolisiksi. Ihana Creedin äitikin (Phylicia Rashad) käy vain turhana näyttäytymässä leffassa, kunnes hänetkin pistetään kierrätykseen. Myös edellisen leffan pahiksen, Dragon piipahtaminen elokuvassa on kyllä täysin turha. Itse Jordan suoriutuu pääosasta hyvin. Myös Majors tuo leffaan hieman lisäpotkua.

Jonathan Majorsiahan tullaan varmasti näkemään valkokankailla tulevaisuudessa paljonkin. Hänhän on Marvel maailman uusin pääpahis Kang. Hyvää ajanvietettä ilman turhaa aivojen käyttämistä.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää