Amerikkalainen parranajo on luksusvaihtoehto ainaiseen itsensä raastamiseen

Yhä useampi parturi/kampaamo tai kauneushoitola tarjoaa nykyään miehillekin yhä enenevässä määrin palveluita. Amerikkalainen parranajo on yksi näistä arjen hemmottelupalveluista.

Ainakin jo kahdessakymmenessä kaupungissa toimivaissa Mroom-ketjun parturiliikkeissä tuon palvelun saa 20-35 € hintaan aikaa varaamatta.

Tähän väliin on pakko heittää hieman triviapohdintaa; aikoinaanhan maailmalla, kuin Suomessakin, parturin hommia pääasialliseti hoitivat miehet. Mutta sodan tullen, miehet joutuivat lähtemään rintamalle, ja naiset opettelivat heidän hommansa. Siksipä ala on jäänyt edelleen hyvin naisvaltaiseksi.
Faktaa vai ei?

Yleensä amerikkalainen parranajo suoritetaan melkein makuuasentoon kallistettavassa partatuolissa. Joissakin paikoissa se kuitenkin tehdään ihan normaalilla parturin pesupaikalla.

shave_00_0505ASETUN rohkeasti tuoliin. Naispuolinen parranajajani kehoittaa ottamaan ihan rauhallisesti. Ei kuulema satu yhtään.

Ensin kasvoilleni asetetaan rullattuna kuuma pyyhe. Ei suinkaan mikään polttava, mutta juurikin sellainen hyvin kuuma, että tuntuu miellyttävältä. Hetken kuluttua minulta kysytään, joko pyyhe alkaa jäähtymään, vastaan, että ”pikkuhiljaa”, joten kohta pyyhe otetaan pois ja samantien kasvoille asetetaan vielä uusi kuuma pyyhe.

 

shave_01_0505Tämän vaiheen on tarkoitus aukaista ihohuokosia, pehmittää ihoa, ja nostaa partakarvaa hiustupesta, tämä helpottaa parranajoa.

Seuraavan vaiheen olen kokenut joko ennen kuumia hauteita, tai niinkuin tällä kertaa, hauteiden jälkeen. Parturini poistaa pidemmän sänkeni ajamalla sen pienellä akkukäyttöisellä hiustenleikkurilla. Edelleen täysin tuskatonta. Parturillani on varmat otteet.

 

 

shave_02_0505Sen jälkeen kasvoni vaahdotetaan partasudilla, ja nyt voikin ajelu alkaa. Täytyy myöntää, että partaveitsi kaulavaltimolla ei ajatuksena ole kovin miellyttävä. Mutta parturini otteet ovat edelleen varmat ja harjaantuneet.

Ensin partaveitsellä ajellaan kaikki karvat myötäkarvaan, sen jälkeen uusi partavaahtokerros naamaan ja veitsiajelu suoritetaan vielä vastakarvaan. Veitsi on todella terävä, mutta se myös poistaa karvan täysin, ilman liiallista ihon hinkkausta. Näin ollen iho ei ärsyynny läheskään niin paljon kuin höylällä ajettaessa.

 

shave_04_0505Kun kaikki sänkeni on poistettu, ylimääräiset vaahdot naamastani pyyhitään pois, jonka jälkeen kasvoilleni asetetaan vielä kylmä pyyhe rauhoittamaan ihoani. Ja lopuksi vielä ajelluille kasvoilleni levitetään rauhoittavaa partabalsamia kevyen hieronnan kera.

Lopputuloksena ihoni on täysin sileä, ärsyyntymätön, ja oloni on kuin uudestisyntynyt. Virkistynyt ja siloposkinen. Suosittelen kaikille.

Kiitos Suvi Kasurinen, Glohair Puutarhakatu, Tampere.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää