Suomalaiset lonkerot kurottavat Berliiniin

Jo yli kuusikymppinen Harwall Original Long Drink ottaa uuden askeleen tarinassaan avaamalla elokuun lopussa Berliinissä Lonkerobaarin. Lonkeron matkassa maailmalle lähtee myös ennakkoluulotonta suomalaista musiikkia, muotia ja taidetta.

Hartwall Original Long Drink on maailman ensimmäinen lonkero. Helsingin vuoden 1952 olympialaisten kisaturisteja palvelemaan kehitetty juoma lunasti paikkansa ja on edelleen vuodesta toiseen Alkon myydyin tuote. Juoma valmistetaan alkuperäisen reseptin mukaan ginistä ja greipistä sekoittamalla. Ikonisiin raitoihin puettu Original Long Drink on sopinut suomalaiseen suuhun niin heinätöiden jälkeen, mökin laiturinnokassa kuin urbaanissa kaupunkitapahtumassakin.

Lähes jokaisella maalla on oma juomansa, ja me suomalaiset olemme ilolla nauttineet myös heidän antimistaan. Saksalta saimme oluen, Ranskalta viinin ja Iso-Britannialta siiderin. Nyt on aika antaa takaisin. Loppukesästä Hartwall pakkaa ”rakkaan raitapaidan” rekkoihin ja vie aidon lonkeron rohkeasti Berliiniin.

Berliini on kaupunkina ennakkoluuloton edelläkävijä ja avoin uusille ilmiöille. Elokuun lopussa Mittessä avautuvassa pop-up-baarissa esitellään berliiniläisille raikkaan lonkeron lisäksi suomalaista, maailmanmarkkinoille tähtäävää osaamista eri aloilta.

Lonkerobaarissa esiintyy berliiniläistyneitä suomalaisartisteja musiikin ja taiteen saralta sekä varta vasten paikalle saapuvia musiikin ja muodin ammattilaisia Suomesta.

– Meistä on hienoa, että lonkeroa on viety omatoimisesti maailmalle. Alkuperäiselle lonkerolle on tilausta maailmalla. Uskomme, että aidosta lonkerosta tulee seuraava suuri vientituotteemme. Nyt tutustutamme suomalaisen klassikon maailmankansalaisille ja synnytämme uusia lonkerofaneja, toteaa Original Long Drinkin tuotepäällikkö Turkka Hirvonen Hartwallilta.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää