Kiivi-sinihomejuustosalaatti

Tämä salaatti yhdistää rohkeasti voimakkaita ja raikkaita makuja sekä ranskalaisen keittiön inspiroimaa salaatinkastiketta. Kiivi-sinihomejuustosalaatti maistuu niin lounaaksi kuin vaikkapa brunssikutsujen tarjottavana.

Salaatti

 • 100 g salaattiseosta, esim. rucolaa, mizunaa, punajuurikkaan lehtiä ja babypinaaattia
 • 0,5 limetin mehu
 • 1 kypsä hass-avokado
 • 1/3 kurkkua
 • 2 kiivihedelmää
 • 1 päärynä
 • 100 g sinihomejuustoa
 • 50 g cashewpähkinöitä

Kastike

 • 0,5 limetin mehu
 • 1 rkl hunajaa
 • 1 rkl balsamiviinietikkaa
 • 1 rkl kokojyväsinappia (esim. Maille à l’Ancienne)
 • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Kuutioi avokado ja purista puolikkaan limetin mehu kulhoon. Kääntele avokadokuutiot limettimehussa, jotta ne eivät tummuisi. Kuori ja kuutio kurkku, kiivihedelmät ja päärynä. Lohko sinihomejuusto mieleiseksi paloiksi. Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi seokseksi.

Annostele lautaselle salaattiseosta ja pirskottele kastiketta salaatinlehtien päälle riittävästi. Lisää kuutioitu avokado, kurkku, kiivihedelmät ja päärynä pirskottele vielä halutessa katsiketta lisää hedelmien päälle. Lisää lopuksi juusto ja pähkinät.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää