Karim: 1. Ulkopuoliset

KarimSuomalaista hyvinkin jenkkityyppistä sarjakuvaa, mutta tutuissa ympyröissä.

Sarjakuvan päähenkilö maahanmuuttajataustainen Karim, asuu Turussa Ruskeasuolla. Aika sijoittuu 1990-luvulle. Tilanne: Turussa vallitsee melkein jopa anarkistinen kaaos. Rikkailla on rahaa, tavallinen kansa elää köyhyydessä ja ankeudessa. Ruskeasuota hallitsee jengi nimeltä Ulkopuoliset. Skinijengit ovat heidän pahimpia vihollisiaan, samoin yhteiskunta ja yhteiskunnan hyväosaiset, rikkaat. Tarina on suomalainen dystopia

Karim päättää hakea tukea ja turvaa jengistä. Melkein samantien hän tajuaa, että se on kuitenkin virhe, josta seuraa kuolemaa ja oman perheensä vaaraan saattamista. Samalla kaduilla liikkuu naamioitunut anarkisti sankari Viiltäjä, joka tuntuu olevan ainoa, joka on oikean asian puolella ja haluaa kostaa vääryydet.

MUSTAVALKOINEN SARJAKUVAKIRJA koostuu viidestä Karim alkuperäisnumerosta, nyt siis yksissä kansissa. Teos on tyylikäs, omalaatuinen ja viihdyttävä pakkaus. Jokaisessa numerossa on annettu painoarvoa erilliselle tarinalle, mutta samalla Karimin tarinaa kuitenkin kuljetetaan sopivalla vauhdilla eteenpäin.

Alun juonenkuljetus on hieman hitaahkon kömpelöä, mutta nopeasti siihenkin löytyy sopiva miellyttävä tempo. Viiltäjän astuminen mukaan tarinaan tuo sopivasti vauhtia ja paljonkin väkivaltaa, mutta se on selitettyä. Käsikirjoitus voisi hyvinkin olla mistä tahansa jenkkiläisestä toimintaelokuvasta.

Hahmot ovat oikeasti hyvinkn inhimillisiä, ja niiden taustat on selkeästi luotuja ja kirjoitettuja. Välillä jopa unohtaa lukevansa suomalaista Suomeen sijoitettua sarjakuvaa. Käsikirjoittaja Toni Karonen osaa hommansa. Juoni on monipuolinen, mutta helposti seurattava ja siksi mukaansa tempaava. Jatkoakin on jo ilmestynyt, ja toivottavasti ilmestyy lisääkin.

Harri Honkalan piirrosjälki on selkeää ja kaunista katseltavaa. Vain muutamasta kuvasta puuttuu liikkeentuntu, silloin kun sitä pitäisi olla. Mutta kuvaruutujen sommittelu on nerokasta. Muutamissa puhekuplissa lukujärjestys tuntuu epäloogiselta.  Selkeästi pojat ovat Frank Millerinsä ja Marvelin Tuomarinsa lukeneet, mutta luoneet silti omanlaisensa maailman. Hieno ja tyylikäs lukukokonaisuus.

Käykää kurkkaamassa lisäinfoa: karimsarjakuvat.weebly.com

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää