Tutkimus: alusvaatteita toivotaan lahjaksi enemmän kuin saadaan

Suomalaiset ovat esittäneet haaveensa: neljäsosa naisista ja puolet miehistä toivoisi kumppaninsa käyttävän kauniimpia alusvaatteita.

Tanskalaisen alusvaatebrändin Suomessa tekemän tutkimuksen mukaan miehet toivovat naistensa ymmärtävän, että alusvaatteiden ostaminen lahjaksi kertoo siitä, että mies pitää naistaan seksikkäänä. Valtaosa naisista ei ole sisäistänyt tätä. Tulokset käyvät ilmi alusvaateketju Change Lingerien joulukuussa 2014 teettämästä kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1011 suomalaista.

Alusvaatelahja kertoo antajan pitävän kumppaniaan seksikkäänä

Alusvaatteiden saaminen mieheltä viestii tutkimuksen mukaan siitä, että mies pitää naistaan seksikkäänä. Tätä mieltä oli yli puolet miesvastaajista. Miehet toivovat myös naistensa käyttävän kauniimpia ja seksikkäämpiä alusvaatteita, jotka saavat myös näkyä vaatteiden alta.

Kyselyn mukaan noin puolet naisista ovat sitä mieltä, että alusvaatteiden saaminen ei kerro siitä, että mies pitää naistaan seksikkäänä. Valtaosa naisista myös piti seksikkäitä alusasuja epäkäytännöllisinä.

– Miesten ja naisten näkemyseron näkee hyvin myös liikkeissämme. Valitettavan usein naisille ei tule mieleenkään oman miehensä perimmäinen ja kaunis ajatus. Miehet näkevät naisensa paljon kauniimpina kuin naiset itsensä. Miehet eivät halua muuttaa naistaan, he haluavat kertoa lahjan välityksellä kuinka kauniina ja seksikkäänä he omaa puolisoaan pitävät, kertoo Change Lingerie Suomen ketjujohtaja Marjo Topi.

[divider]Juttu jatkuu kuvan alapuolella.[/divider]

Kuva: Change Lingerie

 Vääränkokoisten alusvaatteiden antamista pelätään – mutta turhaan

Miehet voisivat rohkeammin ostaa naiselleen lahjaksi alusvaatteita. Alusvaatteita toivoo nimittäin joululahjaksi  yli kolmasosa naisista, mutta vain neljännes miehistä aikoo antaa  naiselleen alusvaatteita. Myös naiset voisivat ostaa enemmän alusvaatteita lahjaksi. Niitä toivoo kolmasosa miehistä, mutta niitä aikoo ostaa vain noin viidesosa naisista.

Marjo Topin mukaan alusvaatteita ostetaan vähemmän kuin toivotaan siksi, että oikean koon valitsemista pidetään vaikeana.  Monet pitäisivätkin sitä nolona, jos heidän antamansa alusvaatteet olisivat vääränkokoisia.

– Naiset toivovat alusvaatteita, mutta miehet eivät uskalla antaa niitä. Kuitenkin lahjan antaminen ja lahjan saaminen on ihana asia, ja jos koko ei osu ihan oikeaan, koon voi tulla vaihtamaan joulun jälkeen. Myyjämme osaavat myös opastaa sopivan lahjan valinnassa. Esimerkiksi kanta-asiakkaidemme kokotiedot löytyvät jäsenrekisteristämme, ja myyjämme voivat hyödyntää näitä tietoja suositellakseen lahjan saajalle istuvaa mallia.

Change Lingerien teettämään kyselyyn vastasi joulukuun ensimmäisellä viikolla yhteensä 1011 suomalaista. Miesvastaajia oli yhteensä 508 ja naisvastaajia 503.

Toimitus

Lue lisää