Kevät on James Deania ja Marlon Brandoa

Paluu 1950-luvulle ja kapinallisuuteen. Siinä on kevään ykkösteema miesten vaatteissa.

Tai näin ainakin, jos kysytään ruotsalaiselta Nudie Jeansilta, jonka mallisto kantaa nimeä The Curse of the Little Bastard. Tyyli tarjoaa paljon hyviä perusvaatteita: t-paitoja, nahkatakkeja ja tietenkin farkkuja. Mielellään selvage-sellaisia. Ja vaikka vaatteet fiilistelevät 50-lukua, mallit ja istuvuus on päivitetty vuoteen 2015. Pillifarkkuja siis riittää valikoimassa yhä.

SAMAT VAIKUTTEET näkyvät muidenkin merkkien mallistoissa. Yksinkertaista, konstailematonta, raffia.

Tamperelaisen Inch-farkkukaupan Janne Johansson sanoo, että mustan voittokulku jatkuu: esimerkiksi alan messuilla se näkyy sekä ihmisten päällä että mallistojen kiinnostavimmissa tuotteissa.

– Farkuissa jatkaa erittäin vahva valikoima harmaita ja mustia pesuja, jotka ovat niitä vaatekaapin kulmakiviä, eli helppoja yhdistää monien yläosien kanssa ja sopivat jokapäiväiseen käyttöön. Keväässä on lisäksi maukkaan autenttisia sinisiä farkkupesuja.

Vaikka farkkujen väriskaalassa ollaan harmaita ja mustia, ei sinisen ystävien kannata masentua. Kuten aina keväällä, sinisen puolella riittää valinnanvaraa vaalean kesäisistä sävyistä raakadenimin tummimpiin vivahteihin.

Johansson ylistää etenkin Tiger of Swedenin farkkusesonkia.

– Tigerin kevään farkkumallisto on poikkeuksellisen vahva! Tarjoamme kautta aikojen laajimman repertuaarin Tigerin pesuja ja malleja. Malleista mukana ovat supersuosittu Pistolero, matala pillifarkku Slim, uudistettu slim straight Sharp, sekä mukava regular fit Iggy.

Suorat farkut alkavat olla katoavaa kansanperinnettä.

 – Siluetit jatkuvat kapeina ja kliineinä. Farkuissa myydään eniten polvesta alaspäin kapenevia tapered fit -malleja, sekä erilaisia slimmejä ja skinnyfit-malleja. 

Sinisten farkkujen ystävien kannattaa muistaa myös Denham, jonka Razor-malliin 1Y ja 3Y pesut (siis yhden vuoden ja kolmen vuoden kulutusta jäljittelevät pesut) ovat hyvä esimerkki firman taidosta tehdä äärimmäisen autenttisia, aitoja farkkupesuja. 

 

MYÖS YLÄOSIEN puolella jatkuu vanha tuttu mustan, valkoisen, harmaan ja sinisen ylivalta. Perusvärien ja klassikkovaatekappaleiden vahvuus on siinä, että ne toimivat aina yhdessä ja lähes minkä tahansa kannsa.

Vaatekaappiin haetaan tuotteita, joita voi yhdistellä vapaasti keskenään. Farkkuja, farkkupaitoja, nahkatakkeja, valkoisia t-paitoja, buutseja ja Converseja.

Yläosissa näkyy esimerkiksi meleerattua harmaata ja harmaan ja mustan liittoa valkoisen kanssa. Kauden tehostevärinä jatkavat punaisen sävyt, mielellään vähän haaleina ja poltettuina.

Janne

Man Made Lifestylen helsinkiläistynyt vahvistus on ammatiltaan visuaalisuuteen keskittynyt journalisti. Mutta ennen kaikkea hän on farkkunörtti. Lisäksi hän haluaisi olla parempi barista ja amsterdamilainen.

Lue lisää