Braun Series 7: vaativaan makuun

Braun Series 7 799cc-7 Wet & Dry -parranajokoneen viimeistelty muotoilu, jämäkkä tuntuma ja monipuoliset ominaisuudet henkivät automaailmasta tuttua saksalaista insinööritaitoa. Saksassa kokonaan valmistettu laite tuo jokaiseen parranajokertaan ripauksen luksusta.

Braun Series 7 -parranajokoneet edustavat Braunin laadukkaiden parranajokoneiden kärkeä. Laitteen kääntyvä ajopää ja jousitetut teräverkot myötäilevät kasvojen piirteitä samalla, kun sen älykäs ääniaaltotekniikan 10 000 mikrovärähdystä minuutissa säätyvät parran tiheyden mukaan tuottaen aina optimaalisen ajotuloksen. Patentoitu ActiveLift-keskileikkuri nostaa ja ajaa ihon myötäiset partakarvat. OptiFoil-teräverkolla varustetut reunaleikkurit leikkaavat enemmän ja syvemmältä partakarvoja kuin edeltäjillä on saavutettu.

Laitteen kääntyvä ajopää ja jousitetut teräverkot myötäilevät kasvojen piirteitä.
Laitteen kääntyvä ajopää ja jousitetut teräverkot myötäilevät kasvojen piirteitä.

KONEEN LAADUKKUUS tuntuu heti ensikosketuksesta. Selkeä muotoilu, yksityiskohdat ja laitteen paino kertovat, ettei kyse ole mistä tahansa laitteesta. Suhtauduin laitteeseen kuitenkin ennakkoluuloisesti. Pystyisikö kone pureutumaan kelloviidensänkeä reilusti pidemmäksi venähtäneeseen naamakarvoitukseen. Leikkaisiko laite parran näkymättömiin asti vai jäisikö pieni sänki. Entäpä mukavuus – nyhtäisikö ja nyppisikö laite itsepäisimpiä karvoja. Itselläni oli kokemusta vain kilpailijan kolmiteräisestä parranajokoneesta. Nostin ensin laitteen trimmerin esiin siitiäkseni parran hieman lyhyemmäksi.

Parranajokoneen trimmeri on piilotettu laitteen etuosaan. Tämä on hyvä, sillä ergonominen ote pysyy samana käyttipä sitten ajopäätä tai trimmeriä. Pitkälle nouseva terä on hieman kaareva päästään ja leikkaa tasaisesti ja yllättävänkin tarkasti.

Trimmerillä siistittyä partaa on helpompi lähteä ajamaan varsinaisella ajopäällä – ainakin omasta mielestäni. Laite pureutuu partaan tehokkaasti tehden melko siistiä jälkeä. Mietin kuitenkin, että laite voisi leikata paremminkin, mutta samalla huomaan laitteessa olevat + ja – -näppäimet. Plussan painalluksella laitteen ääni kovenee selkeästi, sininen valo muuttuu vihreäksi ja ajojälki muuttuu moitteettomaksi. Ajotuntuma on miellyttävä: laite ei nyhdä karvoja ja lopputulos on sileä.

Braunin parranajokoneessa on virtanapin molemmin puolin tehonsäätöpainikkeet. Digitaalinäyttö kertoo akun varauksen sekä ajopään puhtauden.

BRAUN ON VARUSTETTU kolmella parranajoasetuksella herkästä intensiiviseen parranajoon. Eri tehoalueet sopivat kasvojen eri alueille. Nopea ja perusteellinen parranajo tapahtuu intensiiviasetuksella vihreän merkkivalon palaessa.

Testissä käytetty 799cc-7 Wet & Dry -malli soveltuu niin miellyttävään kuivaan parranajoon kuin virkistävään parran sheivaukseen suihkussa. Laite on myös täysin vesipestävä. Älykäs digitaalinäyttö ilmaisee sekä akun varauksen että laitteen likaisuuden.

Automaattisen Clean&Renew-huoltokeskuksen viisivaiheinen järjestelmä puhdistaa, desinfioi, voitelee, kuivaa ja lataa parranajokoneen.
Automaattisen Clean&Renew-huoltokeskuksen viisivaiheinen järjestelmä puhdistaa, desinfioi, voitelee, kuivaa ja lataa parranajokoneen.

PARRANAJON PÄÄTTEEKSI asetin laitteen huoltokeskukseen. Automaattisen huoltokeskuksen viisivaiheinen järjestelmä puhdistaa, desinfioi, voitelee, kuivaa ja tietenkin lataa parranajokoneen. Yksi puhdistuskasetti riittää noin 30 puhdistuskertaan tai harvemmilla puhdistusväleillä noin kahdeksaksi viikoksi. Huoltokeskuksen virtalähde toimii myös parranajokoneen matkalaturina. Valmistajan mukaan laite latautuu tunnissa ja täydellä akulla käyttöaikaa on 50 minuuttia. Laitteen mukana tulee loppuun saakka ajateltua viimeistelyä henkivä nahkainen matkakotelo. Laite muistuttaa automaattisesti teräverkon ja leikkurin kasetin vaihdon tarpeesta noin 18 kuukauden kuluttua.

Nahkainen matkakotelo henkii samaa viimeisteltyä laatua kuin laite itsessäänkin.
Nahkainen matkakotelo henkii samaa viimeisteltyä laatua kuin laite itsessäänkin.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää