Osta suomalaista sarjakuvataidetta ja tuet turvapaikanhakijoita

Oletko aina halunnut seinällesi JP Ahosen tai Pertti Jarlan alkuperäisteoksia? Nyt siihen on loistava mahdollisuus ja samalla autat turvapaikanhakijoita.

Suomalaiset sarjakuvantekijät ja kuvittajat avaavat tänään Taide teossa -pop up -taidekaupan turvapaikanhakijoiden auttamiseksi

Taiteilijat ovat lahjoittaneet sarjakuvaoriginaaleja, piirroksia ja muita teoksia myyntiin nettikauppaan.  Tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Punaiselle Ristille tukemaan työtä pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa ja vastaanottokeskusten ylläpitämisessä Suomessa.

JP Ahosen mukaan kaikki lähti liikkeelle omasta halusta auttaa ja vaikuttaa.

– Omat vaate-, tavara- ja rahalahjoitukset tuntuivat jotenkin mitättömiltä, kun katseli kiihtyvää uutisvirtaa pommitetuista syyrialaiskaupungeista, jättimäisistä pakolaisleireistä ja turvapaikanhakijoiden epätoivoisista yrityksistä. Viimeinen niitti oli varmasti se kuva kuolleesta syyrialaispojasta rantavedessä, sillä siinä kulminoitui koko tilanne.

Ensin mieleen tuli myydä omia orginaalitöitä, sitten alkoi valjeta, että kaveripiiristä löytyy samanhenkisiä ihmisiä.

– Konseptoin hankkeen päässäni valmiiksi ja pistin viestiä kollegoille. Nyt meillä on yli kaksikymmentä tekijää remmissä ja teoksia huomattavasti isommalta skaalalta kuin mitä itse olisin voinut tarjota.

–  Toivon, että tässä kaikki voittavat. Me saamme auttaa. Ostajat tukevat paitsi taidetta, myös turvapaikanhakijoita ja saavat siitä konkreettisen muiston seinälleen. Apu syntyy pienistä puroista, ja tämä on vain yksi tapa vaikuttaa. Tämä on myös haaste, muille toimijoille, sillä aina löytyy tapoja auttaa.

TEOKSIAAN MYYMÄSSÄ  on yli kaksikymmentä kotimaisen sarjakuvan kärkinimeä, muun muassa Pertti Jarla (Fingerpori), Jarkko Vehniäinen (Kamala luonto), Anni Nykänen (Mummo), Ville Tietäväinen (Näkymättömät kädet), sekä Aino Havukainen ja Sami Toivonen (Tatu ja Patu -kirjat).

Teosten hinnat alkavat noin viidestäkympistä. Satasen hintaluokassa riittää runsaasti valinnanvaraa. Tämän jutun kuvana olevan JP Ahosen Villimpi Pohjola: Pelinavaus -albumin kannen saa omakseen 650 eurolla.

14.–30.9. avoinna oleva nettikauppa löytyy osoitteesta http://taideteossa.com

Janne

Man Made Lifestylen helsinkiläistynyt vahvistus on ammatiltaan visuaalisuuteen keskittynyt journalisti. Mutta ennen kaikkea hän on farkkunörtti. Lisäksi hän haluaisi olla parempi barista ja amsterdamilainen.

Lue lisää