Pingviini, Tylyys ja ennakkoluulo

 

pingviini

Ruman lapsen kasvutarina

Hurwitz tunnetaan lukuisista kirjoistaan, käsikirjoituksistaan DC:lle ja Marvelille ja V-sarjan käsikirjoittajatiimistä. Kudranskin synkkää taidetta olemme saaneet seurata pääasiassa Spawn-sarjakuvissa.

BATMANIN YKSI vanhimmista vihollisista saa tässä sarjakuvakirjassa osittain uuden alun. Ja tällä kertaa Batman onkin vain sivustaseuraaja ja vilahtaa viittoineen vain pariin otteeseen. Tämä tarina on Pingviinin.

Koko alunperin viisi numeroisen tarinan läpi saamme nähdä välähdyksiä Pingiinin ahdistavasta lapsuudesta ja nuoruudesta.

Rumana syntynyt Oswald Chesterfield Cobblepot ei saa rakkautta muilta kuin äidiltään.

Isä ja veljet väheksyvät häntä, samoin luokkakaverit ja muutkin kaupunkilaiset, eli jo nuorena Oswald päättää, ettei hänen ulkonäölleen naura kukaan, kaikki saavat julman kuolemaan päättyvän koston.

Tätä pilkan ja koston kierrettä hän jatkaa myös vanhempana, rikkaana perijänä.

Elämä kuitenkin järkkyy, kun Pingviini kohtaa sokean naisen, jolle ulkonäkö ei merkitse mitään.

Mutta kuten arvata saattaa, pahoille tyypeille ei koskaan käy ihmissuhteissa hyvin.

TARINA SIIS uudelleenmuokkaa Pingviinin syntyä, valoittaa likaisia asioita menneisyydestä ja kertoo myös, miten Batman saadaan mukaan Pinviinin maiilmaan, ja toisinpäin.

Paljon vihaa, katkeruutta ja sadistisuutta.

SILTI TARINA on hieman tylsähkö, paikallaan junnaava ja menneisyyden saloja turhaan uudestaan toistava. Potentiaalia kyllä löytyy hahmoista, vai olisiko sittenkin vain pitänyt tyytyä lyhyempään kokonaisuuteen?

PISTEITÄ TULEE kyllä Kudranskin tumman ja harmaansävyisestä kuvituksesta, joka korostaa Pingviinin päänsisäistä mielipuolisuutta. Ja välillä kuvitus on jopa tarkoituksellisen epätarkkaa ja sumuista.

Tältä tarinalta olisin odottanut enemmän. Väkivaltaisuus tosin plussaa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää