Saga: Toinen kirja

 

Saga2

Eeppinen ja useasti palkittu avaruusseikkailu saa arvoisensa jatkon

Tarina jatkuu suoraan siitä mihin ensimmäinen kirja päättyi. Alana tapaa appivanhempansa, vihollisrodun edustajat ensimmäistä kertaa. Pian tiet kuitenkin erkanevat Alana jää appiukkonsa ja vastasyntyneen lapsensa kanssa avaruusalukseen pelkkään pyyhkeeseen pukeutuneena, kun taas Marko ja äitinsä hyppäävät syöksykypärän kanssa läheiselle planeetalle, joka kuitenkin osoittautuu kuoriutumassa olevaksi munaksi.

Juuri näin.  Loistavan sekopäistä, sekavaltakin kuulostava, mutta siltikin herkeämättömän kiinnostava juoni, joka imaisee mukaansa samantien.

Vaughan osaa tarinankerronnan ja -kuljetuksen

Samalla kun tarina etenee sopivasti nykyhetkessä, valoitetaan myös toisen päähahmomme Markon menneisyyttä.

Unohtamatta sitäkään, että pala palalta kerrotaan myös pariskuntamme historiikki. Missä olosuhteissa tuossa alati jatkuvassa sodassa he ovat kohdanneet ja miten kaikki johti siihen pisteeseen, että heistä tuli rakastavaiset.

Lisäksi jatko-osassa jatketaan myös ensimmäisen osan hahmojen seikkailuita ja lyödään tiskiin myös liuta uusia hahmoja.

Miten laajaksi tämä universumi ja hahmogalleria voi kasvaa?

Kyse on vähän niinkuin George Lucasin luomasta Star Wars -maailmasta nurinkurinen, tummempi ja enemmän aikuisille suunnattu, käänteinen versio.

JA EDELLEEN Staplesin kynä ja väripaletti ovat sauhunneet kauniisti. Yhä oudompia otuksia tulee vastaan. Erikoisin ja mieleenpainuvin ehkä kolmisilmäinen, nuijaa kantava, roikkokivespussinen jättiläinen.

Eikä veriroiskeilta ja irtojäseniltäkään vältytä

Tarina Alkaa tosiaan olla jo niin laaja, että suorastaan jännittää, kuinka paljon tälle voi vielä jatkoa kehittää. Tai sitten Vaughan tekee sen, minkä teki Lost tv sarjankin kanssa, että räiskii sitä sun tätä, ja jättää osan langoista selvittämättä kokonaan.

LOISTAVA PAKKAUS, kaunis kuvitus, mutta ei niin yhdensuuntaisesti eteenpäin soljuva kuin ensimmäinen osa. Mutta scifistelystä tykkäävän pakolliset kirjahyllyhankinnat nämä kummatkin Saga-kirjat ovat.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää