Pelihahmo huippumuotitalon mainoskasvoksi


Ranskalaisen huippumuotitalon Louis Vuittonin kevät-kesä 2016 -mallisto Series 4 jatkaa muodin ja taiteilijoiden dialogia, joka on alkoi series 1 -mallistosta. Louis Vuitton valitsi yhdeksi mallistonsa kasvoksi Final Fantasy -pelisarjasta tutun Lightning-hahmon.


Louis Vuittonin luova johtaja Nicolas Ghesquière halusi luoda Series 4 -malliston kampanjakuvista eräänlaisen triptyykin, jonka jokainen osanen yhdistyy toinen toistaan tukevaksi tarinaksi monitasoisesta sankarittaresta. Tarinankertojina toimivat valokuvaajat Juergen Teller ja Bruce Weber sekä japanilainen pelitalo Square Enix.

Lightning: virtuaalisankaritar

DEI 220x285 F-S4 SP9 INTL_BD

Final Fantasy -kulttipelisarjan hahmo Lightning on inspiroinut yli 100 miljoonaa pelaajaa maailmanlaajuisesti. Hän on nyt myös osa Louis Vuitton -galaksia. Muotitalo on aina rikkonut todellisuuden ja unelmien rajoja. Todellinen, virtuaalinen, ruumiillistuma ja metaforinen: Lightning on Square Enix -studioiden mielikuvituksen hedelmä, joka nostaa esiin kysymyksen läsnäolosta, joka sijaitsee ainoastaan mielessä: huomisen maailmassa.

– On selvää, että pelien virtuaalinen esteettisyys on vallitsevaa tässä mallistossa. Jos viemme eteenpäin sankarittarien käsitteitä, tai sen mikä luo perustan naiselle, jonka teot voivat olla niin rohkeita, että hänestä tulee ylivoimainen tai ikoninen, on luonnollista että virtuaalinen olio yhdistyy muotitalon perusperiaatteisiin. Lightning on täydellinen avatar globaalille sankarinaiselle ja maailmalle, jossa sosiaaliset verkostot ja viestintä ovat saumattomasti osa elämäämme. Hän on myös symboli uudenlaisille kuvallisille prosesseille. Miten voidaan luoda kuva, joka menee pidemmälle kuin klassinen valokuva tai muotoilun periaatteet? Lightning ennustaa uuden aikakauden ilmaisua, pohtii Nicolas Ghesquière.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää