Kesän väri on valkoinen


Tätä on odotettu jo muutama vuosi, mutta nyt se vihdoinkin saattaa tapahtua myös Suomessa. Farkkukesän ykkösväri on valkoinen kaikissa sen eri sävyissä.


Valkoiset farkut ovat olleet vaatevalmistajien kesämallistoissa, ja ulkomailla myös katukuvassa, jo pitkään. Täksi kesäksi niiden valikoima on kuitenkin laajempi kuin koskaan ennen. Puhtaanvalkoisen lisäksi nyt löytyy kaikkia mahdollisia sävyjä luonnovalkoisesta vaaleaan beigeen ja varsinkin Nudien suosimaan värjäämättömään denimiin.

Väriskaalan laajeneminen lisää räjähdysmäisesti myös käyttömahdollisuuksia  ja käytännöllisyyttä. Siksipä voisikin kuvitella, että vaaleaa denimiä näkyy vihdoin myös suomalaisilla kaduilla.

Ei kuitenkaan hätää, sekä sininen että musta kaikissa sävyissä pesemättömästä drysta haalean utuisiin on aina yhtä oikea valinta – myös kesällä.

Muutenkin kesä miesten muodissa on kevyt ja raikas. Tarjolla on lyhythihaista kauluspaitaa ja t-paitaa, paljon raitoja, printtejä ja graafisia kuvioita. Värimaailmassa voi katsella esimerkiksi vihreän suuntaan.

Jalkaan kannattaa sovitella jotain muutakin kun ikuisia Conversen tossuja, joiden buumi alkoi muualla vähitellen laimeta jo viime vuonna. Tennarit ovat yhä suosittuja, ja malli  ja väri ovat vapaasti valittavissa.

Pillifarkkujen asema on tänä kesänä todella vahvasti uhattuna. Esimerkiksi Nudien uutuusmalli Brute Knut on todellinen anti-fit, tapered lahje, joka kapenee tiukaksi. Puntin pituudet päättyvät 32 tuumaan, ja mallia onkin tarkoitus pitää ylilyhyenä – käärimällä lahje tai suoraan alamittaisena ostettuna. Ja kyllä, Brute Knutkin löytyy värjäämättömän vaaleana, jopa selvage-versiona. Upeampaa kesäfarkkua on vaikea löytää.

Janne

Man Made Lifestylen helsinkiläistynyt vahvistus on ammatiltaan visuaalisuuteen keskittynyt journalisti. Mutta ennen kaikkea hän on farkkunörtti. Lisäksi hän haluaisi olla parempi barista ja amsterdamilainen.

Lue lisää