Batman – Maa yksi 2.osa


Tarina jatkuu aivan uudella puhdilla


Jos Batmanin Maa yksi, ensimmäinen osaoli kevyttä alkusoittoa, niin nyt vasta alkaa bileet. Edellisen osan lopussa viitattiin Arvuuttajan yhtyvän leikkiin Batmanin kanssa ja nyt sitten leikitäänkin oikein kunnolla.

Kirjoittajana Johns pääsee oikein kunnolla vauhtiin. Henkilöhahmoja syvennetään loistavasti ja muutamia uusiakin tuodaan mukaan, juuri sopivilla mausteilla.

Batman karsii Gotham Cityn rikollisuutta ilman aseita. Korruption lonkerot niin poliisivoimissa, kuin kaupungin johtoportaassa syvenevät. Labyrinttimaisissa viemäreissä liikkuu liskomainen peto ja totaalisen hullu Arvuuttaja levittää kuolemaa kertomalla: ”Väärä vastaus, niin kuolema korjaa. Oikea vastaus niin…”

Johns on luonut Arvuuttajan hahmosta aivan uudenlaisen sekopään. Arvaamattomuudessaan ja hulluudessaan hahmo lähentelee jopa Jokeria pahimmillaan.

Myös Frank on iskussa. Taide on todella kaunista, yksityiskohtaista ja sopivan ahdistavaa. Tässä muhkeassa opuksessa viitataan nyt tällä kertaa Kaksinaamaan ja Kissanaiseen. Jännityksellä odotan jatkoa. Loistava paketti.

Tarina: Geoff Johns
Taide: Gary Frank
Suomennos: Petri Silas
RW kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää