Batman: Maa yksi, 1 osa


Tällä kertaa aloitetaan Batmanin tarina alusta


Viime vuosina DC-kustantamo on nollannut tunnettujen hahmojensa tarinoita. Tällä kertaa re bootataan Batmanin tarina. Jälleen kerran. Otsikko Maa Yksi nähtiin ja Teräsmiehenkin tarinoissa.

Tuttuun tapaan Bruce Waynen vanhemmat tapetaan leffateatterin takana kujalla ja tästä Bruce saa kimmokkeen toimia ”elävänä kostona”. Siihenpä oikeastaan yhtäläisyydet alkuperäisen tarinan kanssa loppuvatkin. Tuttuun tapaan Gotham City on pimeä, korruptoitunut ja täynnä rikollisia.

Poliisitkin ovat vain sätkynukkeja, ja rikolliset pitävät kaikkia lankoja käsissään.  Cobblepot (Pingviini) on Gothamin pormestari, etsivä Gordon nousee tässä ensimmäisessä kirjassa nössökästä polisista taistelemaan rikollisia vastaan uuden parinsa etsivä Harvey Bullocin kanssa. Palvelija Alfredin tarina kirjoitetaan uusiksi, itseasiassa hyvinkin mielenkiintoisesti.

Hullu sarjamurhaaja Juhlapoika tappaa nuoria naisia ja Batgirlinkin syntyyn viitataan.  Eli paljon on saatu uutta toimintaa ensimmäiseen osaan.

Johns käsikirjoittaa varmalla otteella ja Frankin vakaata taidetta katselee ihan mielellään.Synkkyystaso ei ole ihan siellä pimeimmssä syövereissä, mitä on ollut muutamissa muissa uusissa Batman tarinoissa.  Ei tästä ihan klassikoksi ole, mutta mielellään tätä lukee.

Tarina: Geoff Johns
Taide: Gary Frank
Suomennos: Petri Silas
RW kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää