Tarjoiletko Coca-Colan oikein?


Jo 130 vuoden ajan Coca-Cola on tutkinut parasta tapaa nauttia klassinen juoma siten, että kaikki sen vivahteet pääsevät oikeuksiinsa. Onneksi tämä ei ole mitään rakettitiedettä, vaan kuka tahansa voi tarjoilla Coca-Colan juuri niin kuin se on tarkoitettu. 


Viiniasiantuntijat ja olutintoilijat ovat jo vuosien ajan peräänkuuluttaneet oikean tarjoilutavan ja sopivan lämpötilan merkityksestä juomien nauttimisessa. Tarjoilutavalla ja lämpötilalla voi olla merkittäviäkin vaikutuksia juoman makuun ja tarjoilunautintoon.

Uskokaa tai älkää, samat lainalaisuudet pätevät myös virvoitusjuomiin. Coca-Colaa ei sovi nauttia aivan minkä lämpöisenä tahansa, vaan todellinen nautiskelija panostaa moniin eri seikkoihin. Oikeaoppisesti tarjoiltu juoma hivelee kaikkia aisteja: tuntoa, kuuloa, näköä, tuoksua ja tietysti makua.
[alert type=red ]

Seuraa seuraavia askelia ja tarjoile Coca-Cola täydellisenä,
juuri niin kuin se on tarkoitettu:

  1. Valitse suosikkijuomasi: Coca-ColaCoca-Cola Light tai Coca-Cola Zero
  2. Pidä huolta, että juomasi on sopivan kylmä. Jäähdytä juomaa jääkaapissa vähintään tunnin ajan, kunnes juoma on sopivat 3 astetta
  3. Täydellinen lasi juoman nauttimiseen on alhaalta kapea ja levenee ylöspäin, kuten esimerkiksi Coca-Colan oma muotolasi tai Riedelin Coca-Cola-lasi
  4. Täydellinen lasi vaatii rinnalleen sopivan määrän jäätä. Perinteisesti lasi täytetään 2/3 isoilla jääkuutioilla, jotta juoma pysyy mahdollisimman pitkään herkullisena
  5. Pala sitruunaa täydentää Coca-Colan makuvivahteita
  6. Tämä on tärkein vaihe: pullo tai tölkki tulee avata vasta tarjoiluhetkellä, jotta nauttijat voivat kuulla juoman houkuttelevan sihahduksen. Tämän jälkeen Coca-Cola kaadetaan hieman kallistaen hitaasti jäiden ylle

[/alert]

 

 

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää