Jääteepäivän suosikit


Cold brew -kahvia seuraa cold brew -tee


Tänään perjantaina 10.6. vietetään jääteepäivää. Ruoan ja juoman ympärille rakennetut merkkipäivät ovat suosittuja niin Länsi-Euroopassa kuin Jenkeissäkin. Koska kesä on täällä, niin on aika nauttia myös viilennetyistä juomista. Siitä syystä (kuin myös merkkipäivänkin johdosta) Man Made Lifestylen keittiössä tehtiin jääteetä.

Janne kirjoitti toukokuussa kesän ykköskahvijuomasta Cold Brewsta ja Minna makusteli perinteisellä jääteellä jo pari vuotta sitten. Nyt nostetaan panoksia ja yhdistetään nämä kaksi: kylmäuutettua jääteetä.

Päärynäjäätee on hedelmäinen janonsammuttaja
Päärynäjäätee on hedelmäinen janonsammuttaja

Kuvien jääteet on valmistettu vihreästä luomu teestä, joka on maustettu joko päärynällä tai mintulla. Ne löytyvät Teekauppa Veiströmin valikoimasta, mutta onnistuneen tuloksen saa myös muusta laadukkaasta irtoteestä. Teekauppa Veiström palvelee sekä verkossa että kivijalkakaupassa Tampereen Kuninkaankadulla.

Minttujäätee on raikas kesäjuoma, joka vie ajatukset eksoottiseen Marokkoon. Kokeile myös ruokajuomaksi esimerkiksi meze-aterialle.
Minttujäätee on raikas kesäjuoma, joka vie ajatukset eksoottiseen Marokkoon. Kokeile myös ruokajuomaksi esimerkiksi meze-aterialle.

Jäätee kylmäuutettuna

  • 10 g tai 6 tl vihreää maustettua teetä
  • 1 litra kylmää vettä
  • 0,5–0,75 dl sokeria tai stevia-makeutusainetta noin puolet tästä määrästä

Mittaa tee juomakannuun ja kaada kylmä vesi teelehtien päälle. Aseta tee jääkaappiin valmistumaan. Sekoita kevyesti nestettä muutamia kertoja teen valmistumisen aikana. Jäätee on valmista noin 12 tunnissa. Siivilöi tee ja kaada puhtaaseen kannuun, jonka pohjalla on sokeri tai makeutusaine. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Tarjoile kylmänä jäiden kanssa. Halutessa voit lisätä juomaan yrttejä tai hedelmänpaloja voimistamaan makua entisestään.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää