Tutkimus: makumieltymykset jakavat Suomen kahtia


Suomalaiset kahvinjuojat jakautuvat kahteen makuprofiiliin kertoo Nescafén tutkimus


Kupillinen kahvia ei nimittäin ole vain kupillinen kahvia. Sen osoittaa Nescafén toteuttama tutkimus, jossa selvitettiin pohjoismaalaisten kahvimakua. Tutkimukseen osallistuneet suomalaiset kahvinjuojat jakautuivat kahteen makuprofiiliin arvioitaessa, miltä hyvä kahvi maistuu.

– Pohjoismaissa on kaksi makumieltymystä. Yli puolelle tutkimukseen osallistuneista suomalaisista maistuu tasapainoisempi ja pehmeä kahvi, kun taas toinen puolisko pitää intensiivisemmästä ja voimakkaammasta mausta, kertoo Anna Lindqvist Nescafélta.

Suomalaiset ovat maailman kahvijanoisimpien joukossa, sillä nautimme keskimäärin 4,6 kuppia kahvia päivässä. Olemme yleensä vaativia kahvin laadun suhteen, ja tyypillisesti ostamme kotiin keskivahvasta Arabica-pavusta jauhettua kahvia joko suodatinkahvina tai pikakahvina. Mutta makunyanssit ja vahvuus vaihtelevat eri kahvituotteiden välillä, sillä makumieltymyksemme ovat erilaisia.

– Monet uskovat virheellisesti, että annostelemalla kahvia vähemmän maku ei olisi niin voimakas ja intensiivinen, mutta sen jälkeen kahvielämys ei ole paras mahdollinen. Tulisi löytää omaan makuun sopiva kahvivaihtoehto, joka on pyöreä ja tasapainoinen. Yleensä paremman kahvielämyksen saat, kun tiedät oman kahvimakusi ja valitset kahvisi sen mukaisesti, kertoo Lindqvist.

Pyöreän maun ystävät jääneet vähälle huomiolle

Nescafé Kulta -tuoteperheen uusin jäsen Kulta Lempeä vastaa unohdettuun suomalaiseen kahvimakumieltymykseen. Suomessa on aikaisemmin myyty voimakkaampaa Nescafé Kulta -pikakahvia, mutta nyt Nescafé laajentaa tuotevalikoimaansa vastatakseen paremmin suomalaisten makumieltymyksiin.

– Olemme päättäneet laajentaa Kulta -tuoteperhettä uudella maulla, jotta kaikki suomalaiset voivat saada parhaan kahvielämyksen Nescafé -kahvilla, sanoo Anna Lindqvist.

Kahviin valitut pavut sekä koostumus erottavat Kulta-tuotteet toisistaan. Klassinen Nescafé Kulta -pikakahvi on tunnettu täyteläisestä ja rikkaasta maustaan, jossa yhdistyvät täydellisen Arabica ja Robusta –papujen sekoituksen tummat makunyanssit ja hapokkuus.

Nescafé Kulta Lempeässä käytetyt kahvipavut ovat luonnostaan pyöreän ja pehmeän makuisia. Tämä tarkoittaa, että Nescafé Kulta Lempeän makunyanssit ovat hieman hienompia, ja maku on luonnollisen pehmeä, tasapainoinen ja lempeä.

Lukijakilpailu: Haluatko maistella uutuutta?

Kerro kommentilla alle, miten sinä nautit kahvisi ja voit voittaa tuotepaketin, joka sisältää perinteisen Nescafé Kulta ja Nescafé Kulta Lempeä -kahvit. Paketin yhteisarvo on 12 euroa. Arvomme kaksi tuotepakettia kaikkien 22.6. mennessä vastanneiden kesken. Kilpailun tarkemmat säännöt täältä.

Toimitus

Lue lisää