Vuoden custom-Harley-Davidson tulee Kreikasta


Harley-Davidsonin kustomointikilpailu ratkesi – vuoden 2016 Custom King löytyi Kreikasta


Harley-Davidson Ateenan rakentama uniikki custom-moottoripyörä voitti asiantuntijaraadin puolelleen Wheels & Waves -festivaaleilla järjestetyssä Euroopan finaalissa. Sportster Iron 883 -mallin pohjalta kustomoitu Nyx-pyörä sai vaikutteensa antiikin mytologiasta ja nimensä muinaiselta yön jumalattarelta.

Harley-Davidson kruunasi Ateenan valtuutetun jälleenmyyjän vuotuisen Battle of the Kings -kilpailun voittajaksi 9.6.2016 järjestetyssä finaalitapahtumassa Ranskan Biarritzissa. Harley-Davidson Ateena -tiimissä kilpailleet Paschalis Tsalamagkas ja Yannis Kourougiaouris rakensivat oman versionsa tehdasvalmisteisesta Iron 883 -moottoripyörästä, joka valikoitui voittajaksi yhteensä 12 finalistin joukosta.

Voittajatiimin tavoitteena oli luoda tumma, tehokas ja kaunis café racer, joka sai inspiraationsa muinaiselta yön jumalattarelta. Pyörän muotoilussa näkyy myös vaikutteita yön saalistajista – takaapäin katsottuna se muistuttaa käärmettä ja edestä pantteria. Syvä ja kiiltävä musta maalipinta on öisen tähtitaivaan tapaan viimeistelty hopeahiutaleilla.

– Kun aloitimme rakennusprojektin, emme uskoneet pääsevämme näin pitkälle kilpailussa. Vuoden 2016 Custom King -voitto on meille kunnia-asia, ja haluan kiittää koko tiimiämme sekä kaikkia, jotka auttoivat meitä projektin parissa, sanoi H-D Ateenan Paschalis Tsalamagkas.
– Kun aloitimme rakennusprojektin, emme uskoneet pääsevämme näin pitkälle kilpailussa. Vuoden 2016 Custom King -voitto on meille kunnia-asia, ja haluan kiittää koko tiimiämme sekä kaikkia, jotka auttoivat meitä projektin parissa, sanoi H-D Ateenan Paschalis Tsalamagkas.

Kilpailussa mukana yli 200 customia – yli 65 000 fania äänesti

Tänä keväänä 211 valtuutettua Harley-Davidson-jälleenmyyjää ympäri Eurooppaa otti osaa kilpailuun parhaan custom-taitajan tittelistä. Tehtävänään heillä oli suunnitella ja rakentaa ainutlaatuinen custom-moottoripyörä Sportster Iron 883 -mallin pohjalta. Kilpailu käytiin kahdessa vaiheessa – ensin yleisö äänesti verkossa omaa kansallista tai alueellista suosikkiaan, joista 12 suurinta ääniharavaa eteni Wheels & Waves -festivaaleilla järjestettyyn loppukilpailuun. Tuomariäänten lisäksi kilpailussa annettiin yhteensä yli 65 000 yleisöääntä.

Sportster Iron 883 -malli taipuu moneen tyyliin

Uusi Iron 883 -moottoripyörä on yksi viimeisimmistä lisäyksistä vuoden 2016 Sportster-tuoteperheeseen, ja se on suunniteltu erityisesti vaivatonta kustomointia ja yksilöllistä tyyliä silmällä pitäen. Urheilullisen moottoripyörän voimanlähteenä on äärimmilleen viritetty 883-kuutioinen Evolution V-Twin moottori.

Mallin esikuvana ovat custom-harrastajien rakentamat, karskit bobber-tyyliset pyörät, joissa yhdistyvät yksilöllinen tyyli, vapaus ja kapinallinen henki. Iron 883 edustaa uudelle motoristisukupolvelle suunniteltua Dark Custom -mallistoa, jonka ytimessä ovat pelkistetyt muodot ja linjat, retrovivahteet, mustat maalipinnat sekä edullinen hinnoittelu.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää