Doctor Strage: Alku


Maagisen miehen alku


Tohtori Oudon seikkailuja on Suomessa nähty valitettavan vähän. Enimmäkseen hän on vieraillut Hämähäkkimiehen sivuilla sivuroolissa. Ja jonkin verran muissa Marvel-tarinoissa, enemmänkin asiantuntija apuna, kun sankareilla on ollut vastassaan jotain maagisempaa, mihin normaalit taistelukyvyt eivät ole riittäneet.

Egmont julkaisee nyt ensimmäisen Dr Strangen kokonaan oman opuksen. Hienosti ennakoiden parin kuukauden päästä tulevaa elokuvaa, jota tähdittää huikea Benedict Cumberbatch.

Alkuperäisteos on Dr. Strange: Season one. Tarina nyt sinänsä ei ole kovin kummoinen. Strangen syntytarina käydään läpi muutamassa sivussa. Jopa Wikipediasta löytyy kattavampi menneisyyden kuvaus.

TARINASSA riitaisat oppipojat Strange ja Wong etsivät kolmea sormusta ympäri maailmaa Roomalaisen museon tutkijanaisen kanssa. Samalla toraisat miehet löytävät yhteisen ymmärryksen. Pakin kirjoittama tarina on toisaalta kiehtova, ja siinä esitellään miten magiikka ylipäätänsä toimii. Mutta samalla juoni on hieman töksähtelevä ja hieman ennalta arvattavan tylsähkö.

Samanlainen vika on myös (harvinaisemman naiskuvittajan) Riosin taiteessa. Ruutujako on välillä todella outoa, asioissa hypähtelevää, mutta silti pääasiallisesti kaunista.

Lisäksi kirjasta löytyy pätkä Puolustajat-lehden ykkösosasta. Tarina on mielenkiintoinen ja siinä kootaan pikaisesti koko joukkio. Harmillisesti se jää aivan kesken. Taiteesta vastaa Marvelilta hyvinkin tuttu Terry Dodson.

Ihan ok paketti, mutta uskoisin, että klassisemmalla Tohtori Oudolla voisi myös olla kysyntää Suomen kamaralla

Tarina: Greg Pak
Kuvitus: Emma Rios
Käännös: Antti Poussa
Egmont kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää