LEGO Star Wars: The Force Awakens


Lego Star Wars -palikkaseikkailu on mukavaa ajanvietettä kaiken ikäisille.


Oli arvattavissa, että viime vuoden lopulla ilmestyneestä uusimmasta Star Wars elokuvasta väsätään palikkapeli. Eihän siinä voi mennä pahasti pieleen, kun jälleen kerran kolme suurta, eli Disney, Lucas Films ja Lego yhdistävät voimansa. Kokemus oli täysin uusi Play Station 4 -alustalla, sillä olen pelaillut Lego-pelejä viimeksi Nintendo DS:llä

Peli seuraa elokuvan juonta hyvinkin tarkasti syventäen joidenkin hahmojen tarinaa sopivan mielenkiintoisesti. Avattavissa olevista extratehtävistä saa juoneen myös uusia aspekteja. Lisäksi kun pelin edetessä on mahdollisuus avata huikea määrä uusia hahmoja, pelissä todellakin riittää tekemistä ja puurtamista. Jokaisella tyypillä on oma erikoiskykynsä: joku heittää kranaatteja, toinen luottaa laserpyssyyn ja kolmas osaa käyttää köyttä.

Pura ja kasaa – siinä pelin perusidea

Tehtäväkentät ja alueet eivät ole kovinkaan laajoja, mutta rakentamista silti riittää. Ideana on luoda palikkakasoista kaikenlaisia ihme härveleitä, joita käyttämällä sitten pääsee ratkomaan seuraavaa pulmaa. Joskus on myös tärkeää osata rakentaa kojeet oikeassa järjestyksessä, että ukkeli pääsee jatkamaan kulkuaan.

Myös kolmannen persoonan pyssytaistelut luovat peliin kivaa vaihtelua jatkuvan ympäriinsä juoksentelun ja rakentelun ohessa. Ja eihän Star Wars peli olisi mitään ilman, ellei pääsisi lentelemään ja ajelemaan erilaisilla aluksilla ja kulkuneuvoilla.

Käsikirjoitus ja juoni on tietenkin kaikille leffan nähneille tuttu. Leffa kannattaakin ehdottomasti tsekata, ennen pleikkarin puikkoihin tarttumista. Lego-peleissä keskeistä huumoriakaan ei ole unohdettu. Sitä on aivan kaikkialla ja koko ajan. Pelaaja herkästi hörähtelee useasti ukkeleita kuljettaessaan.

Ääninäyttelijöiksi on ilmeisesti kovalla sopimuksella saatu elokuvan ”oikeat” äänet, ja se on hyvä juttu. Tuttu ja turvallinen. Plussaa on sekin, että John Williamsin upeat musiikit tahdittavat palikkapäiden puuhastelua.

MUTTA JOTAIN MIINUSTAKIN PELISTÄ LÖYTYY. Usein kentät ovat vain summanmutikassa pyörimistä ja juoksentelua. Aina ei ole minkäänlaista käsitystä, että mitähän tässä seuraavaksi pitäisi tehdä ja toteuttaa. Samalla peli myös puuduttaa toistaessaan samaa kaavaa. Välianimaatiot tuntuvat välillä turhankin pitkiltä, mutta onneksi huumori pelastaa ne.

Grafiikaltaan peli on kaunista katsottavaa ja pelattavuudeltaan todella toimivaa ja jouhevaa.

Tätä peliä pelatessa varmasti aikuiset ja lapset saavat ajan kulumaan miellyttävästi, joko yhdessä tai erikseen.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää